Éjszakai őrjárat különleges technikával

Pápa - Az új közművelődési évad első kiállításán, A Magyar Fotográfia Napja alkalmából soha nem látott tárlattal lepte meg az érdeklődőket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. Gyurom János E-MAFOSZ fotóművész, aranydiplomás természetfotós állította ki asztrotájképeit az emeleti előtérben.

Nagy Imre

A különleges csemegére Szórádi Gábor zongorajátéka hangolta a közönséget, aki talán nem véletlenül az Óz, a csodák csodája című musicalből adott elő egy jellemző részletet. A Titokzatos éjszakák című, közel negyven fotót tartalmazó kiállítást Rádi Róbert, a polgármesteri kabinet vezetője nyitotta meg.  - Gyurom János gyermekkora óta együtt él a megunhatatlan, mindig újat mutató természettel. Három évtizeden keresztül vadászott, de a puskát szép lassan felváltotta egy másik fegyver: a fényképezőgép - idézte egy korábbi újságcikk tartalmát. - A természet történései a fotós tudatában egységbe rendeződnek, és az elkészült fotók beszélnek az alkotóról, a természet és az ember kapcsolatáról - fogalmazott a kabinet vezetője. Gyurom János most különleges oldaláról mutatkozott be. Az éjszaka, a csillagos égbolt misztikumát kötötte össze közismert helyszínekkel, különleges technikát alkalmazva. A Dunántúl mesés tájait járva éjszakánként több órát töltött a csillagos égbolt alatt, követve az égitestek, a meteorok mozgását. Mindez egyfajta titokzatos hangulatot kölcsönöz a tárlatnak. Képeit ismeretterjesztő szövegekkel is ellátta, így téve könnyebbé a látottak feldolgozását. A megnyitón Mátyus Károly, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége alelnöke, a Bakony Fotóklub vezetője fotóművész diplomát adott át Gyurom Jánosnak, aki ezt követően joggal használhatja a MAFOSZ-diplomás fotóművész címet. Az ünnepség zárásaként a fotós tavaly megjelent könyvét ajándékozta Rádi Róbertnek és dr. Baloghné Uracs Mariannak, a művelődési központ vezetőjének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!