Egy emberként összefogni

Fergeteges sikert aratott a Tánc-dal-fesztivál 2 előadása péntek este a várban. A Pannon Várszínház jótékonysági előadására - melyet a Napló is támogatott - 340-en váltottak belépőjegyet, így több mint 900 ezer forint kerülhet az árvízkárosultakhoz.

Kiss Nikolett

Minden nagy katasztrófának van egy pozitív oldala, most az, hogy a magyar emberek megtanultak végre egy emberként összefogni- hangsúlyozta az előadást megnyitó dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő.

Az előadás elején Kubik Anna verset szavalt, Gazdag Tibor pedig Zorán Apám hitte című dalát adta elő. A két színész épp a Kőszívű ember fiai előadásra készül a Pannon Várszínházzal, ám nem kérdés, vállalták a felkérést a jótékonysági előadásra is. A Tánc-dal-fesztivál 2 forró, bulis, a hatvanas-, hetvenes-, nyolcvanas évek hangulatát idéző slágerei előtt Kubik Anna Tóth Árpád Álarcosan című versét mondta el.

Az előadás bevétele 908 ezer forint, s mivel a munkát mindenki, színészek, díszletezők, fuvarosok, hangmérnökök, fénytechnikusok is ingyen vállalták, de a város és az érsekség is biztosította a teret és a szükséges infrastuktúrát, így már csak a szerzői jogvédő irodán múlik, ebből pontosan mennyi pénz jut az árvízkárok enyhítésére. Vándorfi László, a színház igazgatója ugyanis tárgyal az Artisjus-sal, hogy engedjék el a jótékonysági előadás szerzői jogdíját, mert ez esetben a teljes összeget a rászorulóknak adhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!