Festők és szobrászok népszerű alkotótábora

Lesencetomaj (szj) - Az 1997-es nyitás óta tizedik alkalommal rendezik meg a hagyományos művésztábort m. Molnár István festőművész lesencetomaji telepén.

Mórocz Zsolt

Lesencetomaj (szj) - Az 1997-es nyitás óta tizedik alkalommal rendezik meg a hagyományos művésztábort m. Molnár István festőművész lesencetomaji telepén. Az alkotók közül kilencen már korábban elkezdték a munkát, de a héten még töb- ben érkeznek a július 16-ig tartó táborba. Amint azt m. Molnár Istvántól a helyszínen megtudtuk, közel húsz művészre számít az idén. - Vannak természetesen régi ismerősök is a vendégek között, és persze érkeztek újak is. Itt van többek között visszatérőként Gajdán Zsuzsa festőművész és Orosz Gergő szobrász, aztán újként jöttek temesvári képzőművészek, fiatal székelyföldi szobrászok - mondta m. Molnár István. A házigazda hozzátette, hogy a mostani táborban készült alkotásokból nem tervez önálló ki- állítást, de jövőre a művésztelep tízesztendős évfordulóján egy igazán szép tárlattal szeretné meglepni a közönséget. Az elmúlt tíz évben (egyikben két tárbort rendeztek) több száz festmény és legalább harminc szobor készült Lesencetomajon, amelynek már csak egy részét is megirigyelhetnék a múzeumok. Az alkotókat vasárnap este meglátogatja a Kossuth-díjas Huzella Péter is, aki minden bizonnyal remek hangulatot teremt majd műsorával. Lesencetomaj (szj) - Az 1997-es nyitás óta tizedik alkalommal rendezik meg a hagyományos művésztábort m. Molnár István festőművész lesencetomaji telepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!