Macskajaj és Lopakodó Hóágyú a flúgos futamon

Eplény - A rekordhosszúságú, száztíz napos síszezon záróprogramjaként rendezték meg az eplényi síarénában szombaton délelőtt a flúgos futamot.

Karl Ákos

A feladat egyszerű volt: a versenyzőknek saját készítésű csúszóalkalmatossággal, jelmezbe öltözve kellett abszolválniuk az 1-es pálya alsó szakaszát. A zsűri a járművek ötletessége, kreativitása  mellett az időeredményt is pontozta.  A program résztvevőit nyárias meleg fogadta.

Az egyes pálya teljes hosszában síelhető volt, a 20-70 centis hóvastagság a telet idézte, a négyüléses Szent Sólyom felvonó ingyenesen szállította a versenyzők mellett a kirándulókat, érdeklődő nézőket is.

A gyermekek kategóriájában Piszkos Fred csapata győzött, akik repülő szőnyegen küzdötték le a távot  szó szerint értve a küzdést, mivel a csúszással bizony akadtak problémák.

A felnőttek mezőnyében a zalaegerszegi Macskajaj együttes aratta le a babérokat, akik nem először törtek a csúcsra. Idén sítalpakra épített nappali szobájukkal száguldottak be a célba, miközben kultúrmissziót is teljesítettek: hangszóróikból bömbölt a balkáni nép- és cigányzene. A második helyre a Repülő Csészealj kapitánya csúszott be, ő sítalpakra szerelt WC-csészével abszolút pályarekordot ment. A dobogó harmadik fokán a Lopakodó Hóágyú pilótája és Scooby-Doo osztozott, akik a sebesség terén ugyan nem alkottak maradandót, vizuálisan azonban sokat hozzátettek a program sikeréhez.

A versenyzők a síaréna, illetve a szponzorok jóvoltából a következő szezonra szóló pályajegyekkel és ajándékokkal gazdagodtak, s nagy várakozással tekintenek a jövő évi futam elé.

 

A Zalai Hírlap riportja a flúgos futamról

Címkék#eplény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!