Munka(helyre) várva - Tavaszi állásbörze Balatonfüreden

Balatonfüred - A várost egyelőre nem érintette meg a világválság, a kistérségben jelenleg ugyanannyi álláskeresőt tartanak nyilván, mint tavaly ilyenkor.

Tremmer Tamás

Balatonfüreden szezonnyitó rendezvénynek is felfogható a hagyományos tavaszi állásbörze, amelyen elsősorban a szezonban aktív vállalkozások keresnek munkatársakat a nyári hónapokra. 

Mindezt megerősítette Nagy Gábor, a füredi munkaügyi kirendeltség vezetője is, amikor lapunkat arról tájékoztatta, hogy a mai állásbörzén 22 munkáltató 120 munkahelyet ajánlott az érdeklődőknek. 

Elsősorban az idegenforgalmi szakmákat (kereskedelem, vendéglátás) kínálták, de beesett egy-két éves foglalkoztatás is, olyan országosan is ritka szakmákban, mint például lakatos, kőműves.

A kistérségben évek óta nyáron 400 körüli, télen 1000-1100 között mozog a regisztrált álláskeresők száma. Idén a válság ellenére itt nem romlott a helyzet, ugyanannyi a nyilvántartott munkanélküli, mint tavaly ilyenkor.

Erre a pozitívumra hívta fel a figyelmet dr. Kiszely Pál, balatonfüredi alpolgármester is. Köszöntőjében kijelentette, az elmúlt években a város idegenforgalma szép növekedést mutat. Ma összeségében 2,5 milliárd forint értékű beruházások zajlanak a településen, ami ugyancsak reménnyel töltheti el az álláskeresőket.

A fentiek ellenére az állásbörzén mégis többen voltak, mint tavaly. Ennek oka, hogy a szomszédos kisrégiókból is sokan jöttek abban bízva, itt majd munkához jutnak.
 
(Fotó: Gáspár Gábor)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!