Pannonfíiling - Filmkockák és babzsákok

Veszprém - A hétvégén lezajlott a 7. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó, az amatőr filmkészítők számára meghirdetett szemle.

Szabó Zsuzsanna

A veszprémi filmszemle egyedi hangulatához hozzájárultak a jelen lévő Nyitott Műterem alkotói is, akik a helyszínen készített rajzaikat, festményeiket a nap végén kihirdetett győzteseknek ajánlották fel. Szintén idén először szerepelt kiegészítő rendezvényként a filmvetítéssel párhuzamosan zajló fotóverseny is. A versenyre nevezők feladata egy, a városban, a nap folyamán, a megadott témában készített, tíz képből álló fotósorozat elkészítése volt. A szervezők fotótémának a küszöböt választották ki. Az egész napos vizuális élményt nyújtó programot tovább színesítette a Méhkas Dia Projekt architekturális záróinstallációja, vagyis színes képek vetítése az adott falfelületre.



A 7. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó amatőr filmeseinek nyertese Hegedüs 2 László Rögtön jövök című alkotása, második helyezett a fesztivál immár visszatérő résztvevőjének számító La Habana Műhely műve, az Anyám könnyű álmot ígér. Érdekessége, hogy egy babahordozóban lévő gyermek szemszögéből mutatja meg a világot a kamera segítségével. Harmadik díjban Bátyai Nóra és Harangozó Vince Törődés című műve részesült. A közönségdíjat Nagy Kálmán Választása érdemelte ki. A győztesek jutalma két belépő a jövő évi VeszprémFesztre, két fő részére két napra szóló szállás ellátással, Debreczeny József és Gombor József festőművészek egy-egy képe, valamint a Polifilm által felajánlott könyvek és dvd-k. Számos különdíjat is kiosztottak.

Aki lemaradt, annak a szervezők üzenik, veszprémi Pannonfíling lesz jövőre is, ha nem is ugyanitt, de ugyanekkor.

Szajki Péter filmrendező, a zsűri tagja  szerint jelentősen javult a versenymezőny színvonala. Profibb kamerákkal dolgoznak az alkotók. A filmek nagy része inkább érzelmeket állított középpontba, kevesebb dolgozott föl egy konkrét témát. A szemlén idén több veszprémi rendezőpalánta is megmérettette magát, kettejüknél is a viadukt és az öngyilkosság gondolata áll a középpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!