Cozma

2011.04.11. 09:49

Az egyik védett tanú szerint Sztojka szúrta le Cozmát

Veszprém - Tanúmeghallgatásokkal folytatódott hétfőn a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalása a megyei bíróságon.

Halmos György

A tanácsvezető bíró felolvasta egy védett tanúnak a három héttel ezelőtt, zárt tárgyaláson tett vallomását, amiben azt mondta, hogy az ügy harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván szúrta le Marian Cozmát. Arról is beszélt, hogy üldözte Sztojkát, aki a Balaton Plázánál (a Patrióta Lokáltól több száz méterre) ülte be egy járműbe.

Az NN23-as jelű tanú tanúvallomása szerint kint várakozott nőismerősével a Patrióta előtt, amikor megjelent Sztojka társaival és azt mondta neki, hogy jobb lesz, ha hazamentek, nemsokára vége lesz a bulinak. A tanú azt állította, hogy végig kint tartózkodott, Cozmát hárman lökdösték az utcán, közben szidalmazták. Vallomása szerint Sztojka hátulról az övéből elővett egy kést, de a szúrást nem látta. Sztojka Iván azt mondta, hogy mindez hülyeség és hamis vád miatt feljelentést tesz. Raffael Sándor, az ügy elsőrendű vádlottja hasonlóan nyilatkozott. (Raffael három héttel ezelőtt vallotta be, hogy volt nála kés és ő szúrta meg Cozmát, mert féltette az életét.)

A bíróság meghallgatott többek között egy partifotóst is, aki a bűncselekmény éjszakáján a Patriótában volt, de sem a sértettek, sem a vádlottak nem szerepelnek a fotóin.

A meghallgatott tanúk egy része az ügyészség azon kérdésére, hogy a bűncselekmény után megváltoztak-e szórakozásai szokásai azt fellelte, hogy igen, nem jár, vagy sokáig nem járt el szórakozni, de volt olyan, akit ez nem nagyon befolyásolt.

 

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

  

A Cozma-gyilkosság és a tragédia háttere. Klikk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!