Dabrony

2015.09.02. 09:21

Méltó környezetben nevelkednek - Új óvoda nyílt Dabronyban

Dabrony - Új óvodában kezdhették a tanévet a községben és környékén lakó gyermekek. Az épület átadó és felszentelő ünnepségét pénteken tartották.

Penk Tímea

Kozma Sándor polgármester arról számolt be, hogy egy évvel ezelőtt döntött úgy a képviselő-testület, hogy a régi iskolából egy európai szintű óvodát alakítanak ki, amely a község egyetlen közintézménye.

- Szeretném megköszönni minden támogatónak az önzetlen segítséget, hiszen nélkülük ez a beruházás nem valósulhatott volna meg. Az önkormányzat kedvezőtlen anyagi helyzete miatt szinte minden feladat társadalmi összefogással jött létre - mondta a polgármester, majd Szent-Györgyi Albert szavait idézte: amilyen a jelen oktatása, olyanná válik a jövő nemzedéke.

Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke szerint a környék talán legszebb óvodája a dabronyi.

- Az intézmény átadása jogos büszkeséggel tölthet el mindnyájunkat. A falu lakói bízhatnak a település jövőjében, és a megye is egy jelentős beruházással gyarapodott - hangsúlyozta a közgyűlés elnöke, majd a példás összefogás értékéről szólt. Platón szavait idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy az a leghatásosabb nevelés, ha a gyermek szép dolgokkal játszhat.

A község új óvodáját Árkus Kovács Gábor plébános szentelte fel, majd helyi fiatalok léptek fel zenés-táncos műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!