Devecser

2011.09.21. 14:44

Méltó megemlékezés és létesítmények átadása Devecserben

Kovács László alpolgármester,az október 4-i ünnepség megbízott vezetője tájékoztatta a napokban a képviselő-testület tagjait a tervezett rendezvényekről.

Czeidli József

A kormányszintű megemlékezés a vörösiszap katasztrófa első évfordulóján - délelőtt Kolontáron kezdődik, majd Devecserben folytatódik. A kisvárosban ezen a napon több létesítmény átadására is sor kerül ,mint például az új Posta, valamint az Óposta - Rotari ház néven, amely a művészetek otthona lesz, többek között a zeneiskola is itt kap helyet.

A Kastélykönyvtárban gyermekrajz kiállítást nyitanak meg, a templomban pedig egyházi énekek csendülnek fel kórusok előadásában. Az új lakóparkban a pergóla környékére várják az érdeklődőket. Az Emlékpark mellett az Állami Tűzoltózenekar ad térzenét, s ezt követően fáklyás menet indul a tragédia helyszínéről, a lebontott házaktól a település északi részére - az országban egyedülálló, szép lakóparkba.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!