Devecser

2014.05.22. 16:47

Korszerűbb vízelvezetés Devecserben

A Devecseren és Kolontáron konzorciumi formában készült vízelvezető rendszer elkészültét csütörtökön jelentették be hivatalosan.

Tóth B. Zsuzsa

Toldi Tamás, Devecser polgármestere elmondta, hogy a katasztrófát követő kármentés során a vízelvezető árkok, bekötések, védtöltések is megséültek, nem tudták biztosítani a csapadékvíz természetes lefolyását, a befogadóba való levezetését. Sürgető volt tehát a vízelvezető rendszer átépítése, felújítása. A fejlesztést az önkormányzatok pályázati támogatással valósították meg közel egy év alatt.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott arról beszélt, hogy az 1,4 milliárdos projekt elkészültével Kolontár egész területén, Devecser egy részén és a két települést összekötő szakaszon készült el, több mint 24 kilométer hosszúságban a csapadékvízelvezető rendszer.

Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Fejlesztették a belterületi vízrendezést, elvezetést, Kolontáron helyreállították a töltést, kiéptették a bajuszárkokat. Devecserben elkészült a Malom-árok revitalizációja, a kastélyparkban tározó épült. A tájékoztatón a kivitelező cég ügyvezető igazgatója, Kele Sándor Zsolt köszönte meg a lakosság türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!