Devecser

2014.07.05. 16:30

Horgászversenyre hívta meg a segítőket a katasztrófasújtott település

Devecser, Széki tó – A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte a köszönetnyilvánítás jegyében megtartott horgászversenyt.

Varga Domokos Péter

Az eseményt negyedszer rendezte meg a Széki-tavon Devecser Város Önkormányzata. Azokat az állami szerveket, hivatalokat, gazdasági egységeket hívták meg, akik a vörösiszap-katasztrófa alatt és az azt követő újjáépítésben segédkeztek. A versenyen lapunk csapata is részt vehetett, mivel korrekten, pontosan és részletesen számoltunk be az eseményekről, szinte együtt éltük meg a katasztrófa borzalmait és az újjáépítés örömeit a helyiekkel.

A Devecserhez közeli Széki-tóra a reggeli óráktól érkeztek a pecások, többek között a Belügyminisztérium, az Országos és Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Veszprém Megyei Önkormányzat, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Bakonyerdő Zrt., valamint a Leier Hungária Kft. csapata. A résztvevőket Kovács László alpolgármester köszöntötte, majd a vezényletével kisorsolták a sorszámmal jelölt horgászhelyeket.

Az első helyezett megyei rendőr-főkapitányság csapata az Ajka-kristály vázával és a versenybizottság. Balról jobbra: Toldi Tamás, Bendes István, Devecser város jegyzője, Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal hivatalvezetője, Pálmer György, az ajkai rendőrkapitányság nyugdíjasa, Erdei Tibor rendőr alezredes, Karli Imre rendőr őrnagy, Preininger-Horváth Edina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ajkai csoportjának vezetője (Fotó: Zwicker Tamás)

A Széki-tó igazi horgászörömet nyújtott, a 25 résztvevő csapatból egy sem akadt, melynek tagjai üres szákkal várták volna a mérlegelést. A zsákmányban a hazai horgásztavak szinte minden jellemző halfélesége előfordult, az amuron, a pontyon, a kárászon át egészen a különböző keszegfélékig.

A négyórás versenyt követően a vendéglátók babgulyásra látták vendégül a horgászokat, majd az eredményhirdetésen Toldi Tamás polgármester mondott köszönetet minden szervezetnek a katasztrófa alatt nyújtott segítségért. Hangsúlyozta, együtt örülhetünk annak, hogy városuk ma talán szebb, mint korábban volt.

A Napló csapata, amint éppen koncentrálnak: Zwicker Tamás, Tremmer Tamás, Heiter Sándor és Varga Domokos Péter. Nem csak a tudósításban, a horgászatban is helyt álltunk

A szervezők rendkívül lovagiasan 24 második helyezésről szóló oklevelet és egy első helyezést hirdettek ki. A versenyt 15 950 gramm összsúllyal megnyerő megyei rendőr-főkapitányság csapata egy gyönyörű Ajka-kristály vázát is kapott.

Ezúttal lapunk négyfős csapata – Heiter Sándor, Tremmer Tamás, Varga Domokos Péter és Zwicker Tamás – is jól teljesített, 11 860 grammos fogási eredményünkkel az élbolyban végeztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!