Devecser

2015.01.14. 14:40

A mesék születése

Noszlop – Eseményekben bővelkedő könyvtári esztendőnk tavalyi utolsó rendezvényének vendége Laszczik Andrea meseíró volt.

Magyar Istvánné

Az ötödik gyermekét váró fiatalasszony családjával pár éve költözött falunkba, s azóta férjével együtt olvasója és kisgyermekeivel rendszeres látogatója könyvtárunknak. Azzal azonban, hogy nemcsak olvas Laszczik Andrea, hanem meséket ír, szemérmesen hozakodott elő.

Könyvtári estünkre többnyire olyan érdeklődők jöttek el, akik foglalkozásuknál fogva, családi helyzetük révén, bonyodalmakkal terhes gyermek- és ifjúkoruk miatt különösen vonzódnak az álom- és mesevilághoz. E tényeknek hangot is adtak a családias légkörben induló beszélgetés során, mert Andrea nyíltsága, őszinte és barátságos személyisége megtörte az egyébként vegyes korosztályú hallgatóság tartózkodását.

A meseíró elmondta, hogy „írástudása" kialakulása óta lejegyezte gondolatait, amelyek közvetlen környezetének tárgyaival, jelenségeivel kapcsolatban elindították fantáziáját és történetekké szövődtek képzeletében. Manapság is élményei, álmai, kudarcai, félelmei pendítik meg lelke húrjait, s az így megszólaló dallamokból születnek meséi, elbeszélései.

Megtudtuk, hogy írásainak publikálásával kapcsolatban göröngyös utakat járt be, de már jó ideje olvashatók az interneten. Végül mesét mondott és felolvasta egyik legfrissebb novelláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!