Devecser

2016.03.31. 13:57

Kommunikációs defektek, állandó viták a devecseri üléseken

Devecser – Állandósultak a személyi viták a város képviselő-testületi ülésein. A helyi lap főszerkesztőjét és az önkormányzat ügyvédjét is támadták, de vitát szült a világháborús emlékmű avatásának az időpontja, és továbbra sem sikerült alpolgármestert választani.

Penk Tímea

Kozma György képviselő több téma kapcsán nehezményezte, hogy a polgármester nem egyeztetett a képviselő-testülettel. Ferenczi Gábor elismerte, hogy valóban voltak kommunikációs defektek a világháborús emlékmű átadó ünnepségének a szervezésében, majd ismertette ennek részleteit és a programot.

Varga Tamás, a tűzoltó-egyesület elnöke is beszámolt a tavalyi tevékenységről

Kozma György felvetette, hogy a képviselő-testület vonja vissza a Devecseri Újság főszerkesztőjének, Nagy Imrének a megbízatását, mert a lap tartalma szerinte az ötvenes évek színvonalát idézi. A képviselő szerint nincs szükség folyamatos ügyvédi munkára sem, ezért a Németh Ákossal kötött szerződést is fel kellene bontani. Mindez költségvetési megtakarításhoz is vezetne. Ferenczi Gábor elutasította a felvetéseket és kiemelte az érintett személyek munkavégzésének az előnyeit.

A képviselők egyhangúlag elfogadták a gyermekétkeztetés intézményi, a helyettes szülői ellátás, valamint a személyi térítési díjak megállapításának kedvezményeiről szóló önkormányzati rendelet módosítását, hatályon kívül helyezték az állattartásról szóló helyi rendeletet. Az ülésen beszámolt a tavalyi évben végzett tevékenységéről a városi polgárőr-egyesület és az önkéntes tűzoltó-egyesület. A képviselők támogatási kérelmeket bíráltak el és pályázatok előkészületi munkálatairól döntöttek.

A meggyeserdei laktanya területén készített videókat mutattak be, amelyek alapján a képviselők egy része bizonyítottnak tekinti a környezetszennyező tevékenységet.

Bendes István jegyző ismertette, hogy a volt laktanyáról elszállított tartályok ügyében – bár a rendőrség megszüntette a nyomozást, és ez ellen a képviselő-testület nem élt panasszal – az ügyészség a nyomozás folytatását rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!