Devecser

2016.10.06. 16:01

Életmentésben és segítségnyújtásban profik

Devecser - A Magyar Vöröskereszt jelentős erőket mozgatott meg a vörösiszap-katasztrófát követően - mondta Bobrovics Árpád, a szervezet alelnöke.

Czeidli József

Projektzáró gálát rendezett a Magyar Vöröskereszt Somló Térségi Program közössége a művelődési ház színháztermében. A vörösiszap-katasztrófa évfordulóján megemlékeztek a hat évvel ezelőtti eseményekről és a segítségnyújtásról. Bobrovics Árpád elmondta, hogy a Vöröskereszt az ország legnagyobb civil szerveződéseinek egyikeként 135 éve lát el humanitárius feladatokat.

- Stratégiai céljaink az életmentés, a megélhetési források megóvása, katasztrófák és válság utáni helyzetek megszilárdítása, a társadalmi befogadás, erőszakmentesség és a béke kultúrájának az előmozdítása - hangsúlyozta Bobrovics Árpád, majd megköszönte a feladatok ellátásában részt vevők munkáját, különösen a pedagógusok tevékenységét.

Ferenczi Gábor polgármester méltatta a Vöröskereszt Somló-térségi programjának közösségi szervezőjét. Targubáné Szendrei Júlia meghatottan számolt be az elmúlt évekről.

- Mindannyiunk életében meghatározó dátum október 4-e. Ekkor születtem, és ezen a napon mutathattam meg, hogy mit tudok tenni az itt élő emberekért - fogalmazott Targubáné Szendrei Júlia, aki előadásában felidézte a szervezet sikeres eseményeit, rendezvényeit, majd a térség iskolásai és nyugdíjasai léptek színpadra. A Vöröskereszt megyei igazgatója, Baráth Gábor számolt be az elsősegélynyújtó családprogramról, és átadta számukra az egységcsomagokat. A programban részt vett a devecseri Szövérfi Zoltán és felesége, a nagypiriti Pető László és felesége, a csöglei Kiss László és Hadász Ida, a dobai Sikos Géza és felesége, a noszlopi Felsőné Durmits Edit és Szabó Szabolcsné, a somlóvásárhelyi Deés Anikó és Martonné Mészáros Mária, a somlószőlősi Balogh László és felesége, az iszkázi Kovács Tivadarné és Vass Anikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!