Járvány

2020.11.06. 18:00

A zaklatók kihasználják, hogy több időt vannak a gyerekek képernyő előtt

Az elrendelt korlátozásokkal veszélyesen nő az internetes zaklatások száma az iskolások körében.

Az iskolai erőszak és zaklatás elleni első világnap alkalmából tartott videókonferencián az UNESCO emlékeztetett arra, hogy

átlagosan minden három diák közül egy szenvedett már el zaklatást.

Mindez a teljesítmény romlása mellett olyan következményekkel járt, mint az iskola elhagyása, fizikai, illetve mentális egészségi problémák, amelyek súlyos esetekben halálhoz is vezettek.

Az e-Enfance nevű francia szervezet egy, tavasszal Franciaországban a lezárások során elkészített tanulmány alapján közölte, hogy

mintegy 30 százalékkal megnőtt az internetes zaklatás nyomán tett panaszok száma.

A konferencián részt vettek többek között a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7-csoport oktatási miniszterei és Emmanuel Macron francia elnök felesége, Brigitte Macron is.

Jean-Michel Blanquer francia oktatási miniszter arról beszélt, hogy a zaklatás és a gyűlöletre való felbujtás a világhálón egyre gyakoribb. A miniszter elmondta: Franciaországban olyan technika kidolgozásán munkálkodnak, amely lehetővé teszi a felbújtók megtalálását.

Sajnálatos módon a korlátozások csak rontottak a helyzeten, mert a zaklatók jelenleg a neten tevékenykednek, és ebből fakadóan sokkal kevésbé büntethetők – mondta Brigitte Macron.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában