Techcégek

2021.11.29. 23:01

Váratlanul lemondott a Twitter vezérigazgatója

A közösségi médiaplatform menedzsereit is meglepte Jack Dorsey távozása.

Hétfőn lemondott a Twitter vezérigazgatói tisztségéről Jack Dorsey, ezt a közösségi médiaplatform társalapítója saját Twitter-bejegyzésében tudatta – írja a Médiapiac.

A Washington Post beszámolója szerint Dorsey 18 éven keresztül elfoglalt vezetői pozícióját Parag Agrawal technikai igazgató veszi át. A lap szerint a vezérigazgatónak a vállalat hivatalos szünnapján bejelentett lépése még a felsővezetők némelyikét is meglepte, a Nadasq pedig felfüggesztette a kereskedést a Twitter részvényeivel.

Emlékezetes: Dorsey-t több technológiai vállalat – köztük a Facebook, és a Google – vezetőivel együtt idén tavasszal hallgatta meg az amerikai kongresszus, abban az ügyben vizsgálódva, hogy a platformok mennyiben járulnak hozzá az álhírek terjedéséhez, és hogy milyen szerepet játszhattak a Capitolium janiuár 6-i ostromában. A Twitter és a hasonló vállalatok moderálási gyakorlata is heves vitákat váltott ki világszerte.

Talán a legnagyobb port kavaró eset az volt, amikor

a Dorsey vezette platform tavaly ősszel korlátozta a New York Post nevű újság azon cikkének a megoszthatóságát, amelyben a később elnöknek megválasztott Demokrata párti jelölt, Joe Biden fiának az ukrajnai korrupciós ügyeiről írtak.

Jelenleg a tech-cégek megregulázását már fontos feladatnak tekinti a politika az USA-ban, és Európában egyaránt.

Érdekesség, hogy Dorsey lemondásával Mark Zuckerberg Facebook-vezér maradt az egyetlen olyan tech-cég vezető a Szilikon-völgyben, aki a vállalat alapításában is részt vett. Nemrégiben távoztak az Amazon és a Google vezérigazgatói is.

Borítókép: Jack Dorsey, a Twitter közösségi portál vezérigazgatója és Sheryl Sandberg, a Facebook üzemeltetési vezetője esküt tesz a kongresszusi meghallgatása előtt Washingtonban 2018. szeptember 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!