Dudar

2015.03.15. 20:20

Együtt szavalták Petőfit

Dudar - Nemzeti ünnepünk alkalmából fontos elmondani, hogy magyarságtudatunkat meg kell erősíteni.

Kutasi Zsófia

Tóth Edina Kitti polgármester fogalmazott így ünnepi köszöntőjében. A község négyszáz helyszínnel együtt csatlakozott A mi március 15-énk! című kezdeményezéshez. A résztvevők ugyanabban az időpontban, délután három órakor szavalták el a Nemzeti dalt, tisztelegve az 1848/ 49-es szabadságharc hősei előtt.

Általános iskolások szavalták el Petőfi Sándor Nemzeti dalát
Fotó: Balogh Ákos

– A béke csak így lehet jelen hazánkban, ha nemcsak kívül, de legbelül, a lélek is ünneplőbe öltözik, ha a magyar szív egyszerre dobban – fogalmazott Tóth Edina Kitti polgármester ünnepi köszöntőjében. A jelenlévők Tóth Dóra középiskolás diákkal együtt, közösen szavalták el Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét. Tóth Edina Kitti és Szivák Péter jegyző elhelyezték a tiszteletadás koszorúját a '48-as emlékműnél.

A megemlékezésen a Dudari Énekkar tagjai, az általános iskola és a Kiskópé Óvoda csoportjai adtak műsort. A programot Földesi Réka kulturális közfoglalkoztatott konferálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!