könnyebb kezelés

2018.04.28. 15:30

Megtanult magyarul a Paypal

A közép- és kelet-európai országok közül hazánk az egyik első, ahol helyi nyelven is elérhetővé tették a szolgáltatást.

A PayPal Magyarországon jelenleg is népszerű fizetési megoldás, az ország a vállalat egyik legfontosabb piaca a közép- és kelet-európai régióban. A PayPal adatai szerint a magyar vállalatok aktívan értékesítenek online módon olyan országokba, mint például az USA, az Egyesült Királyság, Németország, Kanada, Ausztrália, Franciaország, Kína, Olaszország és Spanyolország – írja a hirado.hu.

Az IPSOS nemzetközi e-kereskedelmet vizsgáló felmérése szerint a helyi webshopok mellett a magyarok többnyire Kínából (36%), az Egyesült Királyságból (15%), Németországból (13%), az USA-ból (9%) és Japánból (4%) vásárolnak. A legnépszerűbb termékkategóriák a divatcikkek (ruházat, lábbelik, kiegészítő) az elektronikai cikkek, a játékok és a hobbi termékek.

A Paypal számos szolgáltatást nyújt az online vásárlók számára. Az egyszerű és gyors fizetési módon túl a vásárlók védelmére is nagy hangsúlyt fektetnek: ha például nem kapja meg a megrendelt árucikket, vagy az jelentősen eltér a webáruház termékleírásától, a vásárló a teljes vételárat és szállítási költséget visszaigényelheti.

A felsorolt szolgáltatások eddig csak idegen nyelven voltak elérhetőek, mostantól viszont a PayPal weboldala (és hamarosan a mobilalkalmazás is) magyarul áll a felhasználók rendelkezésére.

A magyar fogyasztók mostantól még könnyebben, néhány kattintással vásárolhatnak és fizethetnek a világ egyik közkedvelt online fizetési megoldásával. A honosításnak köszönhetően a következő funkciók válnak elérhetővé magyar nyelven:

 • fiók létrehozása
 • fizetés
 • profilbeállítások kezelése
 • útmutató a csomagvisszaküldés költségeinek megtérítésére
 • útmutató problémás fizetésből vagy vásárlásból fakadó károk megtérítéséhez
 • a magyarországi és külföldi webshopok aktuális híreit, ajánlatait tartalmazó hírlevél
 • A felsoroltak mellett az összes számlainformáció rendelkezésre áll magyar nyelven, illetve a kereskedők mostantól magyar nyelvű számlát is ki tudnak állítani. A PayPal ügyfélszolgálat továbbra is angol nyelven érhető el, de a Súgó már magyarul is rendelkezésre áll (bejelentkezett felhasználók számára).
 • Borítókép: Frank May/AFP

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában