Életmód

2013.08.02. 11:51

A hatos szám energiájában telik az augusztus

Veszprém - A számmisztikában a 2013-as év 6-os minőségű, mint ahogyan az augusztus hónap is.

Napló

Püthagorasz tanítása szerint a 6-os tökéletes szám, mivel az első három számjegyet összeadva, valamint megszorozva is 6-ot kapunk. Jelképe a hatágú csillag, ami áll egy felfele mutató - a tűzet jelképező -, és egy lefelé mutató - a vizet jelképző - háromszögből, a kettő egymásba olvad. A tűz a bennünk lévő Napot, vagyis a férfi energiát,  a víz a bennünk lévő Holdat, a női energiát szimbolizálja. Az augusztus az Oroszlán jegyében a tüzet, vagyis a Napot élteti. Emellett ebben e hónap 15-én  van a legerősebb holdnap, Nagyboldogasszony Napja.

E hónapban a 11-es nap a női Mágus napja, akinek jelmondata: tudni, merni, akarni, hallgatni! El kell gondolkodnunk azon, mennyire sikerült megszelídíteni magunkat, hol tartunk az érzelmeink megélésében? Tudunk-e okos szívvel élni? Érdemes egy történelmi vonatkozáson is elgondolkodni. István király ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, és ő maga 1038-ban e napon halt meg. A felajánlás a maga nemében páratlan a világon, a közjogban is érvényesült a Regnum Marianum eszme, mely szerint Magyarország Mária országa.

Ez év augusztus 19-e a hatos év, hatos hónap, hatos napja.  A hatos szám arra figyelmeztet, hogy a kijelölt úton haladjunk, a megbocsátás,  a szeretet, az együttérzés, a könyörület, a hála és elfogadás legyen útmutatónk! Mindezt az érzést, energiát magunk, családunk, embertársaink és az egész teremtett világra kiterjesztve próbáljuk megélni - tudtuk meg Tóth Ildikó sorselemzőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!