Életmód

2013.12.27. 12:48

Epekőtől is fájhat a hát

Husz Attila bioenergetikus, természetgyógyász szerint a gerincbántalmakon csakis holisztikus életszemlélettel, a test-lélek-szellem harmóniájával lehet segíteni.

Tóth B. Zsuzsa

A már meglévő gerincproblémákat próbálja hatékonyan karban tartani, illetve javítani, de fontos feltárni a mozgásszervi probléma valódi okát, amely sokszor nem is a gerinccel van összefüggésben.

A speciális beavatkozásokhoz szükség van  orvosi és gyógytornászi tanácsra is. A gerincgyógyászat különféle speciális masszázsformákból áll és manuálterápiai, osteopathiai és kiropraktikai eljárások elvégzését jelenti. A súlyfürdő helyettesítésére és kiváltására bevetik az eredményes denevérpadot.

Sokszor nem egyértelmű a helyzet, mert gyomor-, szív-, epe-, vese megbetegedés is produkálhat erős gerincfájdalmat. Ha valakinek a dereka, vagy a válla fáj, akkor ennek hátterében lehet komoly nőgyógyászati, hasi, prosztata betegség is. Megesik, hogy valaki vese- vagy szívproblémákkal fordul orvoshoz.

A kardiológiai és nephrológiai vizsgálatok viszont azt igazolják vissza, hogy az érintett szervek működésében nincsen zavar. Ilyenkor a vesét, vagy szívet védő izomkötegek megfelelő "kimasszírozásával" érnek el eredményt. A stressz, a pszichés betegségek, de még az epekő is okozhat a fejfájáson kívül: nyak-, hát- és vállfájdalmat is. Akármilyen furcsán is hangzik, de a stressz képes még porckorong sérvet is előidézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!