Életmód

2014.06.20. 17:45

Sokan keresték fel az egészségfejlesztési iroda buszát Litéren

Litér - Nagy érdeklődés övezte a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében tartott szűrést, több mint ötvenen látogattak el a polgármesteri hivatal parkolójában álló szűrőbuszhoz.

Heffler Péter

Minden héten más helyszínre megy el a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda szűrőbusza, hogy különböző ingyenes vizsgálatokat végezzen el a helyieken, így volt már többek között fogászati, PSA-, stressz-, EKG- és ez alkalommal hasi ultrahang- és csontsűrűség-vizsgálat.

Litéren már reggel tíz óra előtt sorban álltak a szűrésre jelentkezők, hogy megkapják a sorszámot, és egészen este hatig érkezhettek a vizsgálatokra.

A hetvenhárom esztendős Takács Rudolfné csontsűrűség-vizsgálatra jelentkezett, amelyet Papp Zsuzsanna végzett el (Fotó: Jánosek Anita)

Papp Zsuzsanna, aki a csontsűrűséget vizsgálta és Szobi Dóra, aki a hasi ultrahangvizsgálatot végezte, lapunknak elmondta: mintegy ötvenen éltek a helyiek közül a szűrési lehetőséggel. A jelentkezőknek hat órával a vizsgálatok előtt nem volt szabad ételt fogyasztani, illetve dohányozni sem. Ha valaki nem tartotta magát az előírtakhoz, akkor megkérték, hogy jöjjön vissza egy későbbi időpontban.

Túl a tizedik szűrési állomáson az volt a tapasztalatuk, hogy sokan nem konkrét problémával, hanem kíváncsiságból keresték fel az egészségfejlesztési iroda buszát, valamint azért, mert odafigyelnek az egészségükre. Ha valakinél mégis problémát észlelnek, először a háziorvoshoz küldik, ő pedig, ha szükséges, szakorvos felkeresését ajánlhatja az illetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!