Életmód

2014.07.14. 17:45

EFI: életmódváltást szeretnének elérni

Veszprém - A sikeres és jó programokat visszük tovább, de a gyakorlati tapasztalatok és a lakossági igény szerint változtatunk is.

Varga Domokos Péter

Ráczné Freidler Andrea beszélt erről a Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) munkaértekezletén, melyre meghívták együttműködő partnereiket is. Az EFI vezetője áttekintette eddigi tevékenységüket. Szólt többek között a mozgásprogramjaikról (gerinc-, vízitorna, gyógynövény ismereti túra, stb.), az életmód előadás-sorozatról, a lelki egészségfejlesztő programokról, betegklubjaikról (érvédők, diabétesz), valamint a külön ösen nagy sikert aratott egészségügyi szűrésekről.

Ráczné Freidler Andrea (jobbra) számolt be az egészségfejlesztési iroda eddigi munkájáról, mellett Várszegi Judit szakami vezető (Fotó: Varga Domokos Péter)


Az utóbbiakat eddig Tótvázsonyban, Nagyvázsonyban, Herenden és Márkón rendeztek. A szűrések ősszel Veszprémben a Csolnoky kórházban, illetve a várpalotai körzetben folytatódnak. Legkomolyabb műszerükkel, a computer tomográffal (CT) tüdődaganatokat próbáltak felderíteni azoknál, akiknél az előzetes vizsgálatok és az állapotuk utalt erre. A későbbiekeben a szűrések szájüregi és a vércukor vizsgálatokkal bővülnek.

Az EFI vezetője hangsúlyozta, annak örülnének, ha életmódváltást sikerülne elérniük azoknál, akikkel kapcsolatba kerülnek, de ilyet alig tapasztaltak. Azt is szeretnék, ha élőbb lenne kapcsolatuk a háziorvosokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!