Piros orr a beteg gyerekekért

2019.08.24. 12:57

Jótékonykodásra kérik a SZIN résztvevőit

Összefogásra kérik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) látogatóit a fesztivál szervezői augusztus 30-án. A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb „piros orr-flashmobját” szervezik a rendezvény Nagyszínpada előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják majd.

Forrás: Shutterstock

A SZIN és a Karitáció Alapítvány kezdeményezése a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika B részlege Fertőző Osztályának eszközvásárlását segíti. „Szeretnénk, ha a fesztivál pénteki napja arról szólna, hogy mindenki piros orrot visel, mutatva az összefogást és segítve a beteg gyermekek gyógyulását” – mondta

Kolonics Erika, a SZIN főszervezője.

A jótékonysági akció célja, hogy 1.000.000 forintot gyűjtsön össze a gyermekklinika részére úgy, hogy a jótékony fesztiválozók egy-egy 400 forintos piros orr vásárlásával járulnak hozzá az akcióhoz. Augusztus 30-án tehát a SZIN lesz Magyarország legnagyobb „piros orrú fesztiválja”, ahol a dolgozók és a látogatók piros orrot viselve, egyedülálló módon segítik a szegedi bohócdoktorokat – írják közleményükben a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!