Járvány

2021.05.17. 08:20

Ingyenes Városligeti Online Gyereknapok és futókihívás várja a családokat

Kéthétvégés futókihívással és online gyermeknappal várja a családokat a megújuló Városliget. A Liget Budapest Projekt és a RUNaway szervezesében megvalósuló futókihívás a pünkösdi hosszú hétvégén, május 22-én indul és gyermeknapig, május 30-ig teljesíthető – közölték a szervezők.

Budapest, 2019. október 27. A Liget Budapest Projekt keretében megépült Nagyjátszótér a Városligetben 2019. október 27-én. Elkészültek a kormányzat Városligetet megújító programjának, a Liget Budapest Projektnek az újabb kiemelt fejlesztései. A látogatók október 26-án birtokba vehették a Nagyjátszóteret, valamint a helyreállított Millennium Házát. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A tájékoztatás szerint a 3 kilométeres Liget Családi Körön vagy a 7 kilométeres Liget Sport Körön mérettethetik meg magukat a sportkedvelők. A nevezés ingyenes, a legjobban teljesítők pedig ajándékban részesülnek. Nevezni a https://www.runaway.hu/liget oldalon lehet.

Az idei Városligeti Online Gyereknapokon, május utolsó hétvégéjén pedig Gryllus Vilmos és Kaláka koncertekkel, interaktív zenés foglalkozásokkal, jógakalanddal, ringatóval és interaktív programokkal várják a kisebbeket és nagyobbakat.

A virtuális térben műsorral készül Bíró Eszter, Pokorny Lia és Varró Dániel is.

A Liget Budapest Projekt szervezésében május 28. és 30. között megvalósuló programsorozaton a részvétel regisztrációt követően ingyenes

- tartalmazza a közlemény. Jelentkezni a Gyerekliget Facebook csoporton keresztül lehetséges: https://fb.me/e/2jMSIoKih.

„A Liget Budapest Projekt célja már a kezdetektől fogva az, hogy a Városliget a főváros első számú családbarát helyszíne legyen, ahol a megújuló és újonnan létrejövő játszóterek és kulturális intézmények folyamatosan izgalmas újdonságokkal várják a gyerekeket a legkisebbektől a legnagyobbakig.

A vírusvédelmi intézkedések miatt ugyan még idén májusban csak korlátozottan tudunk egymással találkozni, de bízunk benne, hogy a Városligeti Online Gyereknapok és a családi futókihívás így is kellemes időtöltést és maradandó élményeket fog okozni a családoknak”

- idézi a közlemény Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját.

Felidézte, hogy a Liget Budapest Projekt családbarát fejlesztései nagy népszerűségnek örvendenek, a Nagyjátszótér mára Budapest első számú gyerekparadicsomává vált, nyitása óta majdnem félmillióan látogattak már el ide.

„A megújuló Városligettel hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy Budapest legfiatalabb lakóinak életvitele a mostaninál egészségesebb legyen,

hiszen parkunk úgy ad teret a fizikai aktivitásra, a friss levegőn való időtöltésre, hogy közben valódi alternatívát nyújt a videójátékokkal és egyéb beltéri, üléshez kötött tevékenységekkel szemben” – emelte ki Gyorgyevics Benedek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!