Foci

2006.09.09. 02:29

Két mérkőzés lesz szombaton

Megyei körkép (kd) - A szerencsés ajkai labdarúgó-szurkolók ma délután egy program keretében láthatják az NB III-as és a megyei elsőosztályú csapatukat is.

nincs nev

a megyei elsőosztályú csapatukat is.

FC Ajka-CsesztregKét góllal nyert a listave- zető ajkai gárda a múlt héten Kapuvárott, Jákli Péter edző mégsem volt maradéktalanul elégedett:

- Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést - jelentet- te ki határozottan. - Renge- teg helyzetet elszórakoztunk. Volt olyan, amikor hárman vezették a kapura a labdát, mégsem lett gól belőle! Úgy tűnik, egyesek nem koncentrálnak eléggé ilyenkor. E téren mindenképpen változtatnunk kell.

A győzelem feletti örömöt azonban árnyalja, hogy a korábban sérült Pákai és Ko- vács mellé újabbak csatlakoztak. Márton Gábor bokaszalagja a mecssen elszakadt, Zsidó Andrásnak pedig a lábujja sérült meg. Egyikükre sem számíthat a szakvezető.

- A mai mérkőzésen a nyolcadik Csesztreg az ellenfél. A két együttes közötti helyezésbeli differencia azonban önmagában nem jelent semmit, hiszen azt az együttest, amely nyolc gólt tud rúgni, azt nem szabad lebecsül- ni. Ennek ellenére természetesen győzelmet várok.

Egyébként az ajkai közönség kettős mérkőzést láthat ma: 14.30-tól rendezik az Ajka Kristály-B.-füred megyei első osztályú meccset, majd után 16.30-tól kerül sor az NB III-as összecsapásra.

Elmax SE-KapuvárA pápaiak egy hete 2:1-re nyertek Csornán, ám nem mindennapi körülmények között. Mintegy húsz perc elteltével a rutinos középpályás, Bényi összefejelt az ellenfél egyik játékosával, s kórházba kellett szállítani.

- Szerencsére nem történt vele súlyosabb baj - emlékezett vissza Lantai Balázs edző. - Ráadásul a helyére beállt csere is bizonyította, hogy a bőséges keretünkben vannak még olyan fiúk, akikre lehet számítani.

Az Elmax szerzett vezetést, a helyiek azonban mintegy tíz perccel a befejezés előtt kiegyenlítettek. A piros-kékek tartását bizonyítja, hogy az utolsó pillanatban mégis ki tudták csikarni a győzelmet.

- Javul a gárda játéka - folytatta a szakvezető. - S ez azért különösen örvendetes, mert éppen a támadójátékban tudtunk előrelépni.

A mai, Kapuvár elleni összecsapáson a pápaiak csak a győzelmet tartják elfogadha- tó eredménynek.

Büki TK-TapolcaPapírforma eredmény (1:1) született a múlt héten a Jánossomorja ellen: a tapol- caiak otthonukban rendre gyengébben szerepelnek, mint idegenben.

- Nem volt nagy különb- ség a két együttes között - értékelt Csáki László edző. - Megvoltak a helyzeteink, azonban azok rendre kihasználatlanul maradtak. Aztán kaptunk egy elkerülhető gólt, majd a szünetet követően futottunk az eredmény után. Végül a hajrában sikerült ki- egyenlítenünk, így érzésem szerint igazságos döntetlen született.

Szombaton Bükön lép pályára az együttes, s abban bíznak, hogy folytatódik az idegenbeli jobb szereplés.

- Nem tudom megfejteni, hogy miért van ez így, de éppen ezért reménykedem abban, hogy ponttal vagy pontokkal térünk haza.

Ami bizony ráférne a tapolcaiakra, hiszen a pillanatnyi helyezésüknél azért többet vár tőlük a közönségük.

Sümeg-KeszthelyA sümegiek egy hete belefutottak egy nagy vereségbe, 8:1 arányban maradtak alul Csesztregen.

- Jó fél órán keresztül tartottuk magunkat, de ekkor bekaptuk azt a gólt, ami után megrogyott a csapat, és a fél- idő hajrájában a helyiek két perc alatt rúgtak még kettőt - mondta edzőjük, Péter Zoltán. - Hiába próbáltam a szünetben rendezni a sorokat, sajnos a későbbiekben éppen az idősebb játékosok mondtak csődöt. Ez az eredménye annak, hogy bizony az edzéseinken rendre eléggé foghíjasok a sorok.

A sok fiatal kerettag egy része viszont a tanulmányai miatt hiányzik, s ezért az ő erőnlétük bizony nem üti meg ennek az osztálynak a követelményeit.

- A vasárnapi, Keszthely elleni meccs előtt azonban abban reménykedem, hogy - mint a válogattunk - mindenki összekapja magát és folytatjuk a pontszerzést.

Ami egyáltalán nem lesz könnyű dolog, miután a Balaton-partiaknál, éppen a múlt heti hazai vereség után, lemondott Szabó Imre edző. S köztudott: az új edzőnél ele- inte mindenki bizonyítani akar...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!