Foci

2009.05.26. 02:27

Nyomul a csapat - Megarangadó a Perutzban!

Ajka, Pápa - Úgy tűnik, megállíthatatlanok az NB II-ben vitézkedő Veszprém megyei labdarúgó-csapatok. A hétvégén hat rúgott, nulla kapott gól és hat megszerzett pont volt a mérlegük.

Novothny Ottó

Az ajkaiak például hónapokkal ezelőtt cseppet sem estek pánikba, amikor nem jöttek úgy az eredmények, ahogy azt eltervezték. Artner Tamás vezetőedző pontosan tudta az okokat, és neki lett igaza: kilenc hete veretlen a csapat, melynek tagjai már jószerivel elfelejtették, milyen érzés veszíteni. 

Persze a folyamatos pontszerzések végre meglökték a társulatot a tabellán is felfelé, a hatodik hely mindenképpen dicséretes. Ráadásul a két hónapja megsérült Grőber Ádám is visszatért a kapuba, és különösen sokat jelentett számára és a társainak is, hogy kapott gól nélkül mutatkozott be a súlyos sérülés után.

Érdekesség, hogy tavaly ősszel a bajaiak vendégül látták a hozzájuk látogató ajkaiakat a bajnoki összecsapás előtt (akkor 1:1 lett az eredmény). 

Most, a 3:0-s hazai győzelemmel zárult összecsapás után (a meccsen egyébként az U7 és U9-es játékosok kísérték be a csapatokat a stadionba) bográcsozás mellett és somlói borok bemutatójával egybekötve beszélték meg az érdekeltek a pályán történteket. Bajaiak és ajkaiak remekül érezték magukat a közös programon.

Kevésbé szívesen lennék a pécsi vezetők helyében. A bajnokságra törő klub irányítói, edzői és játékosai közösen vonultak fel a Kaposvölgye-Lombard Pápa mérkőzésre, hogy megnézzék a szombati riválist. 

Mert lehet itt vagy máshol mellébeszélni: a bajnoki címről és a feljutásról dönt (amennyiben persze a Gyirmót a szabályok szelle-mében nem kapja meg a klublicencet) majd a Pápa-Pécs összecsapás május 30-án, szombaton 19 órakor.

Majd három esztendőt vártak a Lombard hűséges szurkolói, hogy ezt az élményt átélhessék. A fantasztikus tavaszt produkáló alakulat Véber György irányításával a hatodik helyről tornázta fel magát a harmadikra, ám ennél is fontosabb, hogy a végére a feljutás is egészen elérhető közelségbe került.

Visszatérve a pécsiekhez, nyilván ők is tisztában vannak azzal, hogy borzasztó nehéz ezt a társulatot most feltartóztatni. 

A fiatal együttes (több korosztályos válogatottat is felvonultat a Lombard) egyik pillanatról a másikra összerázódott, és eddig, a kozármislenyi döntetlent kivéve, elsöprő lendülettel gyűrte maga alá ellenfeleit.

A pápaiak tavasza önmagáért beszél: 36:4-es, szenzációs gólkülönbség és összesen 34 megszerzett pont. 

Ahogy azt a szakmai vezető, egykori válogatott labdarúgó várta: ki-ki meccs lesz a pécsiek elleni, ami egyben azt is jelenti, hogy kettőre sikerült ledolgozni a baranyaiakkal szembeni kilencpontos (!) őszi hátrányt.

Izgalmas napok elé néznek a foci hívei, hiszen miközben a Pápa a feljutásért csatázik, az ajkaiak szeretnék a hatodik, előkelő helyet megtartani.

Ezek is érdekelhetik