Foci

2010.10.15. 17:33

Egy gól, három pont

Győr - Küzdelmes mérkőzésen szerezte meg második győzelmét a Lombard Pápa csapata a Győr otthonában a labdarúgó NB I-ben. A mindent eldöntő találatot a csereként beállt Abwo lőtte.

Sikos Gábor

Győri ETO - Lombard
0:1 (0:0)
ETO Park, 2000 néző.
Vezette: Berger J. (Viszokai, Forgács).
Győri ETO: Stevanovics  Völgyi, Stanisics, Djordevics, Szabó O.  Koltai, Trajkovics, Pilibaitis, Tokody  Bouguerra, Aleksidze Edző: Pintér Attila. Lombard Pápa: Szűcs  Takács P., Supics, Farkas A., Németh M.  Zulevs, Gyömbér, Heffler  Bárányos  Rebryk, Marics Edző: Véber György.
Csere: Tokody helyett Fehér a 29., Völgyi helyett Ceolin a 61., Trajkovics helyett Ganugrava a 62. illetve Zulevs helyett Abwo az 57., Rebryk helyett Quintero a 88. és Heffler helyett Tóth N. a 91. percben.
Gólszerző: Abwo a 81. percben. Sárga: Trajkovics a 7., Djordevics a 64.és a 78.illetve Marics a 38., Farkas A. a 44. Kiállítás: Djordjevics a 78.
 
Véber György négy helyen is változtatott múlt szombati, paksi kezdőcsapatán: Abwo, Quintero,  Rajnay és Bíró kimaradt, helyettük Zulevs, Rebryk, Német M. és Supics kapott lehetőséget a bizonyításra. A mérkőzés elején a hazaiak domináltak, és főleg pontrúgásból veszélyeztetett is. A 6. percben például Bouguerra közeli fejesét hárította bravúrral.  A vendégek próbálták elejét venni annak, hogy nagyobb lendületbe jöjjön a Győr, harcoltak minden labdáért, és ott kellemetlenkedtek az ellenfél nyakán.

A 10. percben Heffler kísérletezett távolról: első lövését védte Stevanovics, az ismétlést pedig eltörte a ballábas támadó.
A 22. percben Szabó Ottó szabadrúgásból veszélyeztetett, de középre tartó lövését védte Szűcs.
A 28. percben Bárányos szerzett labdát, és indította  Hefflert, aki megforgatva védőjét középre tekert, de a beadást a győri kapus lehúzta Marics fejéről. A 37. percben Szabó Ottó szabadrúgását Bouguerra csúsztatta mellé, Szűcs már csak bábut talált.
 
A 41. percben az első igazi gólhelyzet is megvolt. Egy szép pápai támadás végén Marics csúsztatott Heffler elé, aki erőszakosan betört a 16-oson belülre, de jobblábas lövését bravúrral védte Stevanovics. A félidő végén még Aleksidze villant, de lövése a léc fölé szállt.
 A második játékrész elejét ismét megpróbálta megnyomni a Győr, de a vendégek előtt adódtak lehetőségek. Az 58. percben Bárányos próbálkozott 22 méterről, de lövését magabiztosan védte a győri hálóőr.
 
Az 55. percben Bárányos emelte be Zulevsnek a labdát a lesre játszó védők között, de a lett támadó már csak fölé tudta pörgetni a kifutó Stevanovics miatt. A 60. percben a meglóduló Rebryk Marics elé passzolt, azonban a csatár kapásból mellé tekert. A 68. percben egy szöglet után ismétcsak Bárányos próbálkozott, de lapos lövésére is leért a győriek 1-ese.
 
A 76. percben Dordjevics zavarában visszaadta kapusának a labdát, aki kézzel felvette. Közvetett szabadrúgás következett a pápának az ötösről. A pontrúgást nagy készülődés előzte meg, a kapkodásban Djordjevics nem bírt az idegeivel, és közbeugrott még lövés előtt, így a játékvezető kiállította.
 A 81. percben Takács lövését Heffler pörgette Abwo elé, és a csereként beállt csatár a kapásból kilőtte a jobb alsót, 0:1.
 A végén mindent megpróbált a Győr, de komolyabb helyzetig nem tudtak eljutni, így maradt az egygólos pápai előny. Véber György csapata megérdemelten szerezte meg a három pontot.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!