Foci

2011.07.01. 04:55

Úrkút SK: felfelé lógtak ki

Úrkút - Megvédte tavaly szerzett bajnoki címét az Úrkút SK, amely a nemrég véget ért szezonban meggyőző fölénnyel lett a legjobb csapat a Veszprém megyei első osztályban.

Horváth Gábor

- Az idény előtt a dobogós helyek valamelyikének megszerzését tűztük ki célként, ám a bajnoki félidőben már azt mondtuk, csalódottak lennénk a második vagy a harmadik pozícióval. Egyértelműen a címvédés lett a legfőbb feladatunk - nyilatkozta kérdésünkre Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK tapasztalt edzője.
 
Az úrkúti szakvezető hangsúlyozta: bármely osztályban nagy dolog bajnokságot nyerni, így igazán büszkék az elért eredményre.

- Úgy érzem, felfelé ezúttal kicsit kilógtunk ebből az osztályból. Voltak nehezebb időszakaink, köztük egy komolyabb hullámvölgy. A játékosok ekkor azt hitték, hogy már megvan az első hely, de később szerencsére újra megemberelték magukat. Ezúton is szeretnék gratulálni a második Ajka Kristálynak és a harmadikként végzett Ugodnak, az előzetes esélylatolgatások alapján egyébként is őket tippeltük közvetlen vetélytársainknak. Jól teljesítettek, de inkább egymással küzdöttek, és végül kétség sem férhetett hozzá, hogy melyik a legjobb csapat. - Az edző a játékos-állomány erőssége mellett alakulata és egyesülete kiemelkedő egységességét emelte ki.
 
- A közösség összetartása Úrkúton átlag feletti. Ez egy nagy család, amelyben mindenkinek megvan a saját feladata, ugyanakkor mindenki egy azonos célért dolgozik. A lehetőségeinkhez képest próbálunk profi szemlélettel tevékenykedni és minőségi futballt produkálni. Például nem sok megye I-es együttes mondhatja el magáról, hogy kapusaival folyamatosan külön edző foglalkozik. Azt meg kell jegyeznem, hogy persze társadalmi munkában zajlik ez a foglalkozás, ahogyan mindenki más a klubnál - a szertárostól a klubelnökig - így tevékenykedik.

 


 
Ami az osztályváltást illeti, az úrkútiak általában már őszinte nyíltsággal előre kijelentik, nem akarnak feljebb lépni,  az NB III-as szereplés ugyanis megfeszülve sem fér bele a költségvetésükbe.
- Nekünk itt a helyünk, nincs nagyzási mániánk, itt szeretnénk további sikereket elérni. Sportszempontból a település újkori történetének legeredményesebb időszakát éljük, a falu büszke ránk és a többi csapatra is az. Köszönjük a szurkolók, illetve szponzoraink támogatását - zárta a beszélgetést Vágfalvi Norbert, hozzátéve: nagyon örülnek annak is, hogy idén az utánpótlás-alakulatok is remekül teljesítettek.

Az ifjúságiak egyébként a felnőttekhez hasonlóan szintén bajnokok lettek, míg a serdülőegyüttes éppen csak lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen zárta a pontvadászatot.
 
 

 

Az úrkútiak hat pont előnnyel szereztek bajnoki címet a megyei első osztály 2010/2011-es idényében. A csapat 21 siker mellett egyszer ikszelt és hatszor szenvedett vereséget. Az Úrkút szerezte a mezőnyben a legtöbb találatot (78) és kapta a legkevesebbet (26). Korpos Tibor volt a legeredményesebb, a 31-szer betaláló gólvágó megvédte tavalyi első helyét a mesterlövészek listáján. A házi gólversenyben 7-7 találattal Pávlicz Péter és Márton Gábor végzett a második helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!