Foci

2011.08.12. 10:08

Verekedés volt, karate mozdulat nem - Öt játékost állítottak ki a vendégcsapatból

Úrkút - Botrányos körülmények között búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozatából az Úrkút SK. A csapat a Győr-Moson-Sopron megyei Ikrény otthonában szerepelt az országos főtábla első fordulójában. A mérkőzést jóideig nem felejti el egyik résztvevő sem.

Horváth Gábor

A megyei első osztályban bajnoki címet szerzett Úrkút nagy becsvággyal indult el a Magyar Kupa idei sorozatában. Az együttes a selejtezőket sikeresen teljesítette és az országos főtábla első fordulóját is jó eséllyel várta. Az ellenfél a Győr-Moson-Sopron megyei harmadik vonalban szereplő Ikrény volt, amely papíron mindenképpen gyengébbnek számított az Úrkútnál, ám a vendégek mégsem bírtak megbírkózni a feladattal, főként idegileg nem. Hogy ez az ő hibájuk volt, vagy sem, mindenki döntse el maga a történtek megismerés után.

"Páros lábbal rúgták mellbe a játékvezetőt" - járta körbe a magyar sportsajtót a döbbenetes hatású mondat a mérkőzést követően. A találkozó hetvenvalahányadik percében kitört verekedésben valóban sok minden történt, ám a fegyelmi bizottság írásos határozata szerint konkrétan ilyen karate mozdulat nem volt. A hivatalos irat a partjelző földre lerántását és mellbe rúgását említi.

Az egyébként rendkívül rossz időjárási körülmények között rendezett (öt-tíz centis víz állt a pályán) összecsapás érdekesen indult, a játékvezető már a nyolcadik percben piros lapot mutatott fel az egyik úrkútinak. Az ok: reklamálás. A kiállítást négy másik követte, emellett hat sárgát osztott ki még a vendégeknek a spori, míg a másik oldalon két sárga figyelmeztetés lett a mérleg. A Veszprém-megyiek döbbenettel vegyes csodálkozással tapasztalták azt, hogy milyen dolgokért jár, illetve nem jár büntetés.

A bíró negyed órával korábban (az Úrkút hat emberrel nem is folytathatta volna a játékot) le is fújta a meccset, amelyet 3:0-ás végeredménnyel az Ikrénynek írtak, az eredmény lefújáskor egyébként 3:1 volt.

- Az eseményeket nem tudjuk meg nem történtté tenni. Botrányos viselkedésünket az extrém időjárással, a viharos felhőszakadás okozta körülményekkel sem magyarázhatjuk. Ezzel párhuzamosan a vétkező játékosaink nevében elnézést kérünk minden érintettől, a két csapat szurkolótáborától, az ikrényi vezetőségtől és játékosoktól, valamint az úrkúti lakosságtól. A játékosaink hibáit elismerjük, de a végsőkig kiállunk mellettük. Ők tudomásul vették a büntetésüket és megbánást tanúsítottak. Nem kívánunk foglalkozni a játékvezetői teljesítménnyel - fogalmazott lapunk megkeresésére az úrkúti egyesület elnökségi tagja, Józsa Balázs, aki megjegyezte: hivatalos álláspontjukat egyedül a Naplóval közölték és a továbbiakban nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Hozzátette azt is, hogy rendkívül rosszul estek nekik azok az elfogult és egyoldalú cikkek, amelyek rögtön a meccs után az internetes sajtóban megjelentek.

 

Az Ikrény-Úrkút Magyar Kupa-mérkőzésen történtek miatt a vendégektől kiállított Czaha Dánielt hat, míg Takács Dávidot öt hónapra tiltották el mindenfajta sporttevékenységtől. Vágfalvi Norbert edző egy hónapig nem ülhet le a kispadra. Érdekesség, hogy az úrkútiak egybehangzóan állítják, Takács nem vett részt a verekedésben, őt összekeverhette valakivel a bíró, aki egyébként könnyű testi sértésért feljelentést is tett. Az Ikrény a Tatabányával játszik a következő fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!