Foci

2011.10.11. 17:48

Kézis gólkirálynő

Veszprém - Az idei nyárig Siófokon előbb a serdülő, majd az ifjúsági csapat kapuját védte. A megyeszékhelyen viszont már egykori kollégái életét keseríti meg, ráadásul teljesen más sportágban.

Novothny Ottó

 Iregszemcsén kezdett sportolni, előbb lábbal rúgta a labdát, majd kézzel dobta. Az általános iskola után Siófokon kezdte a gimnáziumot, ahol a foci és a kézilabda közül utóbbit választotta.
 
- A korosztályos csapatokban védtem, de viszonylag alacsony vagyok, ezért beláttam, hogy sikeres jövőm ebben a sportágban nem lesz - kezdte Piszker Flóra a Gizella SE NB II-es labdarúgó csapatának támadója. - Ezért is választottam a futballt. Még a nyár elején felhívtam Laki Zoltán edzőt, hogy szeretnék játszani.
 
A próba tökéletesen sikerült, ráadásul Flórás felvették a Pannon Egyetem gazdasági informatika szakra.
- Elkezdődtek az edzések, majd a bajnokság is. Jól érzem magam, mert a társaság befogadott és remek a hangulat is.
 
A Balaton másik partjáról érkezett hölgy gyorsan letette a névjegyét a Gizella SE-ben: a Dorognak öt gólt rúgott, így nyert a csapat 5:0 arányban.

- Ez természetesen egyéni csúcs. Több helyzetem is volt, de szerencsére ötöt sikerült kihasználnom. Az az igazság, hogy a csapattársaimtól remek passzokat kaptam, mert nem szabad elfelejteni, hogy ez társasjáték.


 
Melyik volt a legszebb találat, kérdeztem a csatárt.
- Talán az, mikor Véninger oldalról beadta a labdát én pedig felugrottam és a sarokba fejeltem. Már teljesen belenyugodtam, hogy nem kézilabdázom, noha például a Barabás KC legutóbbi hazai meccsét láttam. Szívesen nézem később is őket, de én már csak futballozni fogok.
 
Heti három edzéssel észül a csapat a bajnoki feladatokra.
- Nem nézegetem a góllövőlistát, mert nem érdekel. Sokkal inkább fontosabb az, hogy a Gizella minél előrébb végezzen a bajnokságban. Fiatal csapat, még sokat fejlődhetünk.
 
Flóra elárulta, hogy a szülei elsőre alig hitték el, hogy öt gólt lőtt egy meccsen.
 
- Azt gondolták, hogy viccelek, de aztán persze velem együtt örültek a sikernek. Az évfolyamtársaim közül is többen megdicsértek, de ez csak egy állomás volt, folytatódnak a mérkőzések és szeretnék jól teljesíteni, miközben a csapat is megfelelően szerepel.

A tíz csapatot felvonultató másodosztályú női labdarúgó bajnokságban a Gizella SE a hatodik helyen áll. Hat mérkőzésen minden eredményből kettőt-kettőt gyűjtött eddig össze. A tabellát a Pécsvárad vezeti tizennégy ponttal, a veszprémiek eddig nyolcat szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!