Foci

2012.07.11. 04:32

Az Úrkút zsinórban harmadszor végzett az élen

Úrkút - Sikeresek és minden bizonnyal okosak is, de az biztos, hogy felelősséggel cselekszenek. Az úrkútiak megye I-es labdarúgócsapata hiába nyerte meg harmadszor is a bajnokságot, nem lesz a településnek NB III-as együttese.

Novothny Ottó

Vágfalvi Norbert hét esztendővel ezelőtt kezdte meg a csapat építését a 2300 lelket számláló településen. A munka eredménye magáért beszél: egy bronzérem után sorozatban harmadszor is a dobogó legtetejére állhatott fel a társulat a pontvadászat végén.
- Nem a játékosállomány tudásával  van baj és nem is anyagi eredetűek az okok - árulta el  a szakember, amikor arról kérdeztem: miért nem élnek a kiharcolt joggal és lépnek eggyel feljebb? - Elsősorban a kötelező utánpótlás indítása jelent akadályt. Ugyanakkor van előttünk bőven rossz példa, hogy csak  Badacsonytomajt és Malomsokot említsem. Tanultunk ezekből az esetekből.

- Nem szeretném, ha az ünneplés helyett magyarázkodni kellene.

- Különösen úgy nem, hogy a második vagy harmadik helyezett is indulhat, ha akar, tehát ilyen szempontból nem ér veszteség senkit. Igaza van egyébként, beszéljünk a csapatról: öt év alatt fokozatosan alakítottuk ki a keretet, és mára elértük, hogy a pályán belül és azon kívül is remek közösség alakult ki. Megjegyzem, szerintem a tömegsport jellegű dolgoknak - és a megyei futballt ide sorolom - éppen ez a célja: testmozgás és közösségépítés. Például mi minden évben elmegyünk együtt külföldre nyaralni.

- Az idei esztendő különösen sikeresen alakult.

- A felnőttcsapat mellett a fiatalok is bajnokságot nyertek meggyőző fölénnyel. Nem beszélve a női kézilabdázókról: kizárólag úrkúti lányokból álló alakulatunk első lett a megyei bajnokságban, de teremgondok miatt ők sem indulnak el majd a másodosztályban.

-  Jövőre a labdarúgók a negyedik címre hajtanak?

- Minden bizonnyal, noha én befejeztem az edzősködést. Évekkel ezelőtt bizalmat és minden egyéb támogatást megkaptam, de Tenk Csaba elnök úr halálával megváltozott a helyzet. Rengeteg dolgom van és én veszem át az elnöki teendőket. Az Úrkúton edzőként töltött időszak minden egyes percét élveztem, most más feladatok várnak rám, de természetesen ez is a sportkörben.

- Feltételezem, olyan valaki követi, akinek személye garancia a további sikerekre.

- Nem titok, Csörnyei Zoltán lesz az új edző. És pontosan fogalmazott: mi mögötte leszünk és támogatjuk az elképzeléseit. A csapat zöme együtt marad, ami szintén jó hír. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy kulturált, kétszáz, kétszázötven fős állandó közönségünk (ami nem kevés...) is megérdemli, hogy minőségi focit láthasson a jövőben is.

- A következő szezonban is mindenki a bajnokot akarja majd elkapni.

- Ez így van, tisztában vagyunk vele. Eddig is elsősorban saját magunkkal szemben kellett csatát nyernünk ahhoz, hogy harmadszor is bajnoki címet szerezzünk. Remélem, nem lesz gond ezzel ezután sem. Hiszem, hogy jó dolog Úrkúton labdarúgónak, illetve sportolónak, valamint szurkolónak lenni. Ezért dolgoztunk az elmúlt években - mondta végül Vágfalvi Norbert, a leköszönő mester.

Emlékhely épült a volt elnöknek

Vágfalvi Norbert elmondta, hogy biztos benne: ha valaki valamit nagyon akar, azt meg tudja valósítani. Így történt a Tenk Csaba-emlékhellyel is: az úrkútiak fiatalon elhunyt elnökének az FC Ajka, a Haladás és Markó Csaba (a peremartoni klub elnöke) segítségével sikerült emlékhelyet létrehozni. Gyerekkorom óta barátok vagyunk, és nagyon fontos, hogy itt legyen velünk, mert megérdemli ezt. Szerencsére rengetegen mellénk álltak ebben az ügyben - fogalmazott Vágfalvi Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!