Foci

2012.08.16. 17:35

Teljes a megye I-es mezőny

Megyei körkép - A hétvégén megkezdődik a 2012/2013-as megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. A hagyományoknak megfelelően megpróbálunk képet adni a klubokban történt változásokról, célokról.

Novothny Ottó

A csapatokat az elmúlt szezon helyezéseinek sorrendjében kérdeztük meg. Ennek megfelelően most a mezőny második fele és a két újonc szakvezetője számol be a hírekről.

Fűzfői AK
Távozott: Gosztola Zsolt, Nagy Ákos, Farkas Attila, Szabó Patrik, Fésüs Lajos, Espár Csaba, Hardy Zoltán hivatalosan nem igazoltak el, csak nem járnak edzésre.
Érkezett: Pavelka Béla, Kamondi Bence, Humli Péter, Németh László, Magyari Gábor, utóbbi visszatért.
Szécsi János edző: - Aki ismer, tudja, mindig előrébb akarok lépni. Így van ez a csapattal is, a tavalyinál előkelőbb helyen szeretnénk végezni. A felkészülés alatt voltak létszámproblémáink, de az alakulat magja kezd kialakulni. Sajnos az első meccsen többen is hiányoznak majd, mert kispályás tornán lépnek pályára.

Gyulafirátót
Távozott: Sikos László. Négyen-öten munkahelyi elfoglaltságok miatt nem jártak edzésre.
Érkezett: Kis Gábor, Kozma Csaba, Tímár Imre, Gulyás Márk, Horváth Benjámin, Zömbik Dávid, Kovács József.
Hertelendy Jenő edző: - Szeretném leszögezni: a  VFC USE fiataljai kölcsönbe érkeztek hozzánk, köszönet a veszprémieknek. Tehetséges játékosokról van szó, és ha sikerül összecsiszolódniuk a régiekkel, akkor szép szezon várhat ránk. Nem tudom, ez az élmezőnyt vagy a középmezőny elejét jelenti-e, de stílusos játékot szeretnénk produkálni.

Péti MTE
Távozott: Ferenc Tamás, Németh István, Veiber Dávid, Jakab László.
Érkezett: Kalapács Ádám, Uj Tamás, Kaufmann Attila, Szurok Viktor.
Pintér Csaba edző: - Az első öt hely valamelyikére szeretnénk beérni. A tervezett munka nyolcvan százalékát elvégeztük, várjuk a rajtot.

Alsóörs
Távozott: Lele Krisztián, Magyar Zsolt.
Érkezett: Finta Péter, Pálfi Róbert, Korcsmár István, Tar Tamás, Csejtei János, Hazuga Soma, Osvald Ádám.
Zsebe Gábor edző:  A vezetőség belátta, hogy az előrelépéshez játékosokat kell igazolnunk. Ez megtörtént, így a bennmaradás helyett azelső nyolcba kerülés a célunk.

Sümeg
Távozott: senki.
Érkezett: Ács Norbert, Pernesz Norbert, Horváth Martin, Szabó Gábor, Gőgös Kornél, Busa József utóbbi az ifiből.
Kovács Sándor edző:  Hat edzőmeccset játszottunk jó körülmények között. Nem volt tökéletes a felkészülésünk, de az első tízbe várom a csapatot.

Peremarton
Távozott: Oláh Csaba, Jónás Bálint.
Érkezett: Szabó Zoltán, Marton László, Szeleczki Attila, Hornyák Gergő, Kristóf Tamás, Mácsár Tamás, Horváth Krisztián.
Hornyák István edző (Sümegi Gyulát váltotta a kispadon):  A kiesés elkerülését tervezzük, emellett a lehető legjobb helyezésre szeretnénk odakerülni. Több játékosunk is csak később kapcsolódott be a munkába.

Várpalota
Távozott: harminc játékos igazolt el.
Érkezett: Hardi János, Kerekes Bence, Zsupek Dániel, Ferenc Tamás, Vékony Csaba, Szabó Erik, Bíró Attila, Hubay Dániel, Papp Róbert, Jelinkó József, Pencz Norbert, Borbás Benjámin, Kalapács Roland, Borbély Gábor, Hardi Róbert, Lujber Róbert, Janás Géza, Rózsa Dáriusz, Mészár Gábor, Németh Richárd. A korábbi csapatból Hiró Krisztián maradt.
Szabó László edző: - Természetesen szeretnénk kiharcolni a bennmaradást, vagy ha úgy tetszik, elkerülni a kiesést. Emellett a túlélésért is küzdünk. Többen korrekt, mások inkorrekt módon távoztak tőlünk, de ennek ellenére megpróbálunk talpon maradni.

Balatonalmádi
Távozott: Kolman Péter.
Érkezett: Molnár Péter, Szente József, Takács László, Sipos Dávid.
Lantai Balázs edző: - Erősítenünk kellett a biztos bennmaradás érdekében, hiszen ezt a célt szeretnénk megvalósítani. Erőnk lehet a csapategység, mert vátlozatlanul helyi fiúk alkotják a közösséget, ami átlendíthet bennünket a nehézségeken.

 


Négy meccs szombaton, négy vasárnap

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban négy találkozót szombaton, a másik négyet vasárnap rendezik meg. Az augusztus 18-i program: TapolcaPeremarton, Pét Devecser, VárpalotaHerend, CsetényAlsóörs. Vasárnap játsszák: B.-almádi_Ugod, ÚrkútFűzfő, Ajka KristályGyulafirátót, SümegÖskü. A mérkőzések mindkét napon 17 órakor kezdődnek. Érdekesség, hogy a megyei II., III. és IV. osztály néhány csoportjában is pályára lépnek már a csapatok
az ünnepi hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!