Foci

2012.11.09. 07:43

Hat ponttal gyarapodhatnak a megyei klubok

Ajka, Veszprém - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a Veszprém megyei csapatok hazai pályán fogadják ellenfeleiket. A Veszprém szombaton, az Ajka vasárnap játszik.

Novothny Ottó

Az FC Ajka legutóbb a hatodik helyezett szombathelyeiket idegenben győzte le, meglehetősen magabiztosan. Most a tizennegyedik Paksot (második csapat) fogadják.

- Százszázalékos koncentrációval meg kell nyernünk ezt a meccset - tért egyből a lényegre Németh Zoltán, az ajkaiak mestere. - Felszabadultan szeretnénk játszani, ami nem jelenti azt, hogy ne lennénk fegyelmezettek.

- A papírforma egyértelmű.

- Nem szabad azt hinni, hogy a paksiak simán verhetőek, hiszen azt sem tudjuk, ki játszik majd vissza. Mindenesetre számunkra szokatlan lesz a pálya, hiszen a sok eső miatt két hete nem tudtunk a stadionunkban edzeni. Ez azonban nem szabad, hogy hatással legyen a történtekre: meg kel lszereznünk mindhárom pontot.

A Veszprém FC viszont a Csákvár társulatát fogadja és bizony rangadó ez a legjobbak közül: a kilencedikhez látogat a tabella nyolcadik helyezettje.

- Akkor sem voltunk összeesve, amikor Kaposváron nem tudtunk nyerni - vélte Vágó Attila, a VFC szakvezetője. - Így most sem szálltunk el, amiért nagy különbséggel győztünk Baján. Ami tény: sorsdöntő összecsapás vár ránk.

- Ha sikerül begyűjteni a három pontot, akkor egy helyet biztosan előrébb lépnek.

- A Csákvár remek csapat, amely például felülmúlta a Zalaegerszeget is. Bognár György remek szakember, ami azt jelenti, hogy jól összerakott társaság érkezik hozzánk. Nehéz lesz, de nyerni akarunk.

 

Vannak sérültek és eltiltottak is

Az FC Ajka soraiból hiányozni fog a legutóbb kiállított Mihalecz Péter. Nagy érvágás ez, hiszen tavaly a két csapat mindkét meccse 1:1-es döntetlenre végződött és a két ajkai találatot a két találkozóra eltiltott támadó szerezte.

A veszprémieknél viszont még mindig sérült Burcsik és sajnos Ihász is. Utóbbi két héttel ezelőtt már játékra jelentkezett, de most megbetegedett. A Csákvár újonc, így az előző bajnokságban nem játszhatott a veszprémiekkel.

Ezek is érdekelhetik