Foci

2014.04.01. 13:35

Elrajtol a hétvégén harmad- és negyedosztály is

Megyei körkép - A labdarúgó megyei III. és IV. osztály küzdelmei is megkezdődnek a hétvégén. A harmadik vonalban két, a negyedikben négy csoportban küzdenek a csapatok.

B. Virág Rita

A megyei III. osztályban északi és déli körzetbe sorolva játszanak a különböző csapatok.

Északon a tabellát a Pápateszér meggyőző fölénnyel vezeti, eddig harminc pontot gyűjtött, míg a második Malomsoknak huszonkettő, a harmadik Nemesgörzsönynek húsz pontja van. A tizenegy együttesből (a tizenkettedik Marcaltő visszalépett) álló mezőny a 12. fordulóval folytatja a tavaszt.

A listavezető a kilencedik Mezőlakot fogadja, vagyis az esélyek egyértelműen a Pápateszér mellett szólnak. A mostani második idegenben kezd, a hatodik Vaszarnál gyarapíthatja pontjai számát. A harmadik helyet elfoglaló Nemesgörzsöny is utazik: a Somló SC-nél vendégeskedik majd. A középmezőny rangadója lehet az ötödik Vanyola és a nyolcadik Csót csatája. A negyedik Mihályháza viszont biztosra mehet a sereghajtó Nyárád ellen.

Érdekesség, hogy a tartalékoknál ugyancsak a Pápateszér vezeti a táblázatot, a Nemesgörzsöny és a Mihályháza előtt.

Délen a felnőtteknél sokkal szorosabb az élmezőny. A Révfülöp mindössze két ponttal előzi meg a huszonhat egységet gyűjtő Taliándörögd/Halimbát, néggyel pedig a Balatonedericset (22 pont).

A sárgamezes kislődiek a megyei IV. osztály középső csoportját nyolc pont előnnyel vezetik (Fotó: Zwicker Tamás)

Az év első játéknapján a dobogósoknak viszonylag könnyebb dolguk lehet. A Révfülöp a nyolcadik Szamaras SE otthonában szeretné győzelmeinek számát szaporítani. Dörögd és Halimba összevont gárdája a hatodik helyen álló szigligetieket látja vendégül. Balatonederics pedig a mezőny végéhez tartozó Balatonszepezden játszik szomszédvári rangadót. A további párosítások izgalmas csatákat ígérnek, hiszen a hetedik Zánka a tizedik Nemesgulács/Kisapátival találkozik. Megjósolhatatlan a Monostorapáti _Badacsonytomaj összecsapás végeredménye is, mert utóbbi csak négy ponttal előzi meg a házigazdát. A Káptalantóti_ Nyirád bajnokin viszont nem a hazaiak a favoritok, hanem a negyedik helyen álló vendégek.

A tartalékoknál a szigligeti Balaton SE magabiztosan halad a bajnoki cím felé, a Révfülöp és a Monostorapáti talán még megakadályozhatja ebben.

A megyei IV. osztályban négy körzetre osztották a résztvevőket: az északi, a középső, a déli és a keleti csoportokban megy a harc a minél jobb helyezésekért.

Északon Külsővat vezeti a rangsort, eddig 28 pontot szerzett, míg a második Kemenesszentpéter 23 at, a harmadik Bakonytamási 22 t.

A középső csoportban Kislőd áll az élen (36), Kamond a második (28), Dabrony szorosan utána (26). Itt az utolsó helyeken álló Csögle és Somlóvásárhely is egyaránt öt öt pontot gyűjtött, de a lemaradásuk a középmezőnytől egy jó tavasszal még behozható.

Keleten a Várpalotai Bányás SK II a tabella első, összesen 36 ponttal. Alig lemaradva második a Bakonynána (34), s a dobogó harmadik fokán a Hajmáskér 33 ponttal is még helyzetbe hozhatja magát. Ebben a csoportban található a negyedosztály egyik nulla pontosa, az Eplény alakulata, amelynek az ősszel még egyszer sem sikerült győznie.

Délen Káptalanfa nevével kezdődik a táblázat, amely most harminc ponton áll. Kolontár 28 ponttal a második, míg Sümegprága 22 egységgel a harmadik helyezett. Itt is találunk egy egyelőre lenullázott gárdát, Zalahaláp eddig csak vereséget tud felmutatni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!