Foci

2014.04.19. 14:46

Labdarúgó NB I - Megizzadt Pápán a Győr

Pápa - Hat hazai bajnokit számláló veretlenségi szériája szakadt meg a Lombard Pápa első ligás labdarúgócsapatának szombaton délután az NB I 25. fordulójában. A címvédésre hajtó Győri ETO minimális különbséggel győzött a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

A hazaiak bátor játékáról szóltak a találkozó első percei, Tóth Bálint legénysége több ígéretes támadást vezetett a meccs elején. Igaz, az utolsó passzokba, megmozdulásokba rendre hiba csúszott, így nem alakult ki komoly helyzet, amiben minden bizonnyal az esős idő miatt vizes, csúszós talajnak is komoly szerepe volt.

A 40. percben némileg váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek: egy jobb oldali szöglet után Kamber öt méterről, négy (!) pápai védő gyűrűjében lefejelte a földre a labdát, ami a kapu jobb oldalába pattant, 0-1.

Három minutummal később a saját térfeléről egy kiváló indítással meglóduló Strestík teljesen egyedül vezethette középen Szűcs Lajosra a labdát, azonban az NB I legjobb hálóőre elképesztő bravúrral kivédte a győri támadó ajtó-ablak ziccerét.

Aztán a 45. percben Strestík már nem hibázta el az újabb nagy helyzetét, Rudolf remek passzával a bal oldalon betört a pápai tizenhatosra, majd a kifutó Szűcs felett szép mozdulattal a hálóba pörgetett, 0-2.

A fordulás után lüktető, változatos játék alakult ki a pályán, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Habár a pápaiaknál volt többet a labda, nagy lehetőséget továbbra sem sikerült kialakítaniuk, míg az ETO idővel egyre inkább lemondott a támadásvezetésről és leginkább csak a védekezésre koncentrált.

A 68. percben Csizmadia egy szögletet követően nem sokkal fejelt mellé, majd Németh Milán távoli, életerős bombája centikkel a léc fölé szállt.

Érezhetően a levegőben lógott a Lombard-gól, a bakonyaljaiak már egyértelmű fölényben futballoztak. Mindez eredményre is vezetett, miután a 81. percben Eszlátyi a bal oldalról, 12 méterről keményen a rövidbe rúgta a játékszert, 1-2.

Néhány perccel később Sekour könnyen egalizálhatott volna, ám a francia-marokkói légiós az ötös jobb sarka elől nem találta el a vendégek kapuját.

A hátralévő időben a Lombard Pápa futballistái mindent megtettek a döntetlen kiharcolásáért, de már nem sikerült újabb gólt szerezniük. A Győri ETO az első játékrész végén bemutatott ötpercnyi veszélyes játékával és az ekkor elért két találatával elvitte a három pontot a Perutz Stadionból.

Lombard Pápa - Győri ETO 1:2 (0:2)

Perutz Stadion, 1800 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Viszokai, Bozó)

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhár, Présinger, Németh M. – Maric, Csizmadia, Sekour, Nagy T., Arsic – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Győri ETO: Kamenar – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kalmár, Kamber, Strestík, Pátkai – Rudolf, Varga R. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Griffiths helyett Kulcsár a 25., Présinger helyett Király a 62., Maric helyett Eszlátyi a 72., illetve Kalmár helyett Trajkovic az 59., Strestík helyett Andric a 72., és Rudolf helyett Kronaveter a 80. percben.

Gólszerző: Eszlátyi a 81., illetve Kamber a 40., és Strestík a 45. percben. Sárga lap: Tóth G. a 32., Sekour a 64., Arsic a 80., Struhár a 87., illetve Strestík az 58., Trajkovic a 69., és Kamenar a 86. percben.

Tóth Bálint: Megszerezhettük volna az egyik pontot, de sajnos a szerencse nem mellettünk állt. A srácok nagyon keményen dolgoztak a második félidőben, elhitték, hogy még nem lefutott a meccs. Az első játékrész végén két olyan hibát követtünk el, amit ilyen szinten egyszerűen nem szabad. Azonban rendkívül fontos, hogy nem adtuk meg magunkat.

Horváth Ferenc: Nem erre számítottam a második félidőben, nem ezt beszéltük meg. A játékosaim talán megijedtek a kétgólos előnytől, és valószínűleg azt tartották a legfontosabbnak, hogy ezt megtartsák, hiszen mégiscsak a Debrecen nyomában vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!