Foci

2014.06.25. 11:15

Több tucat focikupa az MLSZ Veszprém megyei díjátadóján

Veszprém - A hagyományos díjátadóval zárta a 2013/2014-es idényt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém Megyei Igazgatósága. A Simonyi iskolában rendezett eseményen több tucat kupa és több száz érem talált gazdára.

Horváth Gábor

A hagyományos eseményt Csik Ferenc nyitotta meg. - Köszönöm, hogy eljöttetek, úgy gondolom, hogy szép évet zárunk - mondta az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, aki kiemelte: az elmúlt szezonban több újdonságot is bevezettek, és ezek jó fogadtatásban részesültek mind a csapatok, mind a szurkolók részéről.

A legnagyobb dobás egyértelműen a Magyar Kupa Veszprém megyei döntőjének és bronzmeccsének megrendezése volt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei Igazgatóságának hagyományos szezonzáró eseményén több tucat kupa és rengeteg érem talált gazdára. Az elmúlt idény legjobb és legsportszerűbb csapatait, valamint legeredményesebb játékosait díjazták

A pápai Perutz stadionban megtartott fináléról a Napló is részletesen beszámolt, a Csetény (megye I) és a Dörögd-Halimba (megye III) remek hangulatú, élvezetes és igencsak látványos összecsapást produkált.

A díjátadó résztvevői megtekintették az eseményt összefoglaló videós összefoglalót, amelyet a Veszprém Tv készített.

A megyei kupagyőztes a Csetény lett, a csapat ez alkalommal ezért és a bajnoki ezüstérméért is díjat kapott. Csakúgy mint az összes bajnokság 1 3 helyezettje, valamint a gólkirályok. Kitüntetésben részesültek az utánpótlás képviselői, valamint a hölgyek legjobbjai is.

A megyei első osztály gólkirálya idén az ösküi Talián Krisztián lett

Csik Ferenc szót ejtett a szintén új kezdeményezésnek számító Téli-kupa felkészülési tornáról, amelynek ugyancsak remek volt a fogadtatása. Császár László társadalmi elnök, Tapolca polgármestere pedig azt emelte ki, hogy sosem volt még ennyi pénz a magyar labdarúgásban. Veszprém megyét jól gazdálkodó, eredményes térségnek nevezte és arra buzdított mindenkit, hogy éljenek a különböző pályázati és fejlesztési lehetőségekkel.

- Nem gondoltam volna, hogy itt állok majd, hiszen korábban felnőttmezőnyben sosem voltam gólkirály - nyilatkozta a Naplónak a megye I-es gólkirályi cím idei birtokosa, Talián Krisztián. Az ösküiek támadója hivatalosan 28 találattal zárt, ám valójában 29 alkalommal volt eredményes, az egyik gólját véletlenül csapattársának könyvelték el.

- Szerencsére nem ezen múlt. A célom az volt, hogy eredményesebb legyek, mint az előző idényben és szerencsére ez sikerült. Jó kis csapat jött össze Öskün, kár, hogy levontak tőlünk négy pontot (a serdülőegyüttes létszámhiánya miatt a szerk.), azzal meg lett volna a dobogó is - fogalmazott a 24 éves játékos, az első ösküi gólkirály, akit az utóbbi hetekben természetesen több helyről is megkerestek, de elképzelhető, hogy a következő évedban is mostani csapata színeiben ontja majd a gólokat.

Hihetetlen mennyiségű gólt termelt

A csapatok (a bajnoki és kupaeredményért járt az elismerés és fair play-kitüntetés is volt) mellett a gólkirályokat is díjazták, a legeredményesebb játékosok kupát kaptak. A mesterlövészek mezőnyéből kiemelkedett a csopaki színekben futballozó Füle András. A támadó a megyei másodosztály U-19-es pontvadászatában kereken 70 (!) gólig jutott, ami országos szinten is kiemelkedő szám. A Csopak FC simán bajnok lett, az együttes összesen 156 alkalommal talált be vetélytársai hálójába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!