Foci

2014.08.14. 11:35

Megye I: a Herend, a Kristály és a Peremarton javítana

Veszprém megye - Hétvégén megkezdődik a labdarúgó Veszprém megyei első osztály 2014/2015-ös szezonja. A mezőny ugyanaz, a csapatok viszont átalakultak. Igazolások és várakozások, 2. rész.

Horváth Gábor

Herend

A Herend utolsó helyen zárt az előző idényben, nulla ponttal, tehát bőven van mit javítani. Ez elsősorban a három esztendő után a kispadra visszatérő Fischer Ferenc dolga lesz.

Fischer Ferenc edző: – Igyekszünk stabilizálni az egyesületet. Nemcsak a felnőtt csapat alakult át, utánpótlástéren is változtattunk. Nem szeretnénk, hogy a jövőben létszámproblémák miatt pontokat vonjanak le, és természetesen a hosszabb távú célok szempontjából is fontos a megfelelő háttér. Ez egy komoly kihívás, nagy feladat. Akik részt vettek a felkészülésben, becsülettel elvégezték a munkát. A létszám elég változó volt, de bízunk benne, hogy sikerül javítanunk.

Távozott: Hud Viktor, Meleg Attila, Farkas Gábor.

Érkezett: Kócsár László, Bachstetter Tamás, Giron Zsolt, Molnár Tamás, Várszegi Szabolcs, Zákányi Barnabás.

Célkitűzés: bennmaradás.

 

Ajka Kristály

Az ajkaiaknak szintén van lehetőségük az előrelépésre. A Kristály az előző szezonban csak a Herendet előzte meg a tabellán.

Dalnoki László edző: – Öt hetet dolgoztunk, ezalatt kilenc edzőmérkőzést játszottunk. Sérülések nehezítették a munkát, de bízunk benne, hogy jobb csapatunk lesz, mint a tavalyi. A létszámunk most úgy tűnik, rendben van, szeretnénk biztos középcsapattá válni. Horváth Dávid térdszalag szakadás miatt kiesett a játékból, az ifjúsági csapatból felhoztuk a tehetséges Vastag Rolandot.

Távozott: Homlok Csaba, Simon László, Szilágyi Gergő, Gubicza Richárd.

Érkezett: Kovács Kornél, Diós Gergő, Székely Ádám, Magyar Patrik, Sági Zoltán, Feri József, Kiss Zoltán, Kiss László, Horváth Lajos, Falusi Róbert.

Célkitűzés: a középmezőny.

 

Öskü

Az ösküieknél nem sok változás volt. Az együttes tavaly remek szezont futott (ötödik lett), így most is nagy reményekkel vághat neki a küzdelemsorozatnak.

Fekete István edző: – Örülök, hogy sikerült együtt tartani a társaságot. Nyáron nem könnyű felkészülési munkát végezni, ezzel együtt összességében több volt a pozitívum, mint a negatívum. Úgy gondolom, nehezebb dolgunk lesz, mint az előző idényben, de szeretnénk javítani a tavalyi helyezésen.

Távozott: Tóth Bence.

Érkezett: Kamondi Bence, Balogh Ádám.

 

Balatonalmádi

A Balaton-partiak stabil csapatot és nem mellesleg jó közösséget alkottak. A cél továbbra is ez, plusz néhány helyet javítana a tavalyi nyolcadik pozíción az együttes.

Ács Attila elnök, edző: – Jónak mondható a felkészülésünk. Július közepén kezdtük a munkát, hetente három alkalommal edzettünk és öt felkészülési találkozót játszottunk. A keret gerince együtt maradt, bizakodva várjuk a rajtot. Reméljük sikerül elérni céljainkat, a legjobb hatban szeretnénk végezni, ugyanakkor emellett továbbra is fontos számunkra, hogy megmaradjon a már kialakult jó közösségi szellem.

Távozott: Horváth Tamás, Leimeiszter István, Klauz Dávid.

Érkezett: Bendicsek Marcell, Károlyi Zsombor, Farkas László.

Célkitűzés: 1-6. hely.

 

A Peremarton SE (kék mezben jobbra Csonnó Róbert) stabilabb teljesítményre törekszik. Fotó: Penovác Károly

 

Peremarton

A Peremarton a mezőny végéről igyekszik felfelé. Az előző idény elég hullámzóra sikerült, most talán stabilabb lesz az alakulat.

Korcsmár István edző: – Nem mondható éppen ideálisnak a felkészülésünk. A helyi kötődésű fiatalok mellett alacsonyabb osztályokból érkeztek rutinosabb futballisták. Pályánk öntözőrendszere elkészült, de a munkálatok miatt nem tudtunk készülni rajta. Az állóképességre helyeződött a hangsúly, taktikai gyakorlásra nem volt lehetőség. Szerintem a bajnokság első féléve rámegy arra, hogy beépítsük az újakat.

Távozott: Primusz Márk.

Érkezett: Gráczer Zoltán, András Zsolt, Fülöp Dániel, Bartalos Patrik, Czipp József, Laki Bálint, Bánfalvi Balázs, Horváth László, Kovács István.

Célkitűzés: bennmaradás.

 

Ősszel felújítják az ösküi játékteret

Felújítás előtt áll az ösküiek játéktere. A csapat idegenben kezdi a szezont (szombaton a Balatonalmádi vendége lesz), ezt követően viszont a tervek szerint egészen addig hazai környezetben szerepel, amíg a munkálatok el nem kezdődnek. Attól fogva ugyanis az Öskü természetesen kénytelen idegenben játszani. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik el a felújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!