Foci

2015.03.04. 13:50

Katonás rend a Télutó teremfutballtornán

Pápa - 2015-ben kerek évfordulóhoz érkezett a komoly tradíciókra visszatekintő Télutó-kupa elnevezésű teremlabdarúgó-torna, hiszen a Városi Sportcsarnokban 20. alkalommal rendezték meg a közszolgálati szférában dolgozók számára kiírt bajnokságot.

Haraszti Gábor

Sajnos negatív tendenciának mondható, hogy évről évre csökken a nevezők száma, hiszen tavaly már csak hat, idén pedig mindössze öt munkahelyi kollektíva adta le nevezését. Idén az 1980-ban és előtte születettek, valamint a nagypályás megyei első és magasabb osztályban nem szereplő játékosok jelentkezését várták, csapatonként pedig két fiatalabb labdarúgó is pályára léphetett. A szervezők a visszafogott érdeklődés miatt körmérkőzéses formában bonyolították le a küzdelmeket, melyen a Pápai Pénzügyőrség, az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Pápai Polgármesteri Hivatal, a Tűzoltóság és az amerikai katonák alkotta SAC vett részt.

A Bázisrepülőtér nyolc év alatt hatodik elsőségét szerezte
Fotó: Haraszti Gábor

Előzetesen a legutóbbi hét kupából ötön diadalmaskodó Bázisrepülőtér győzelmét várták a legtöbben, de a 2014-es kiírás bajnoka, a Pápai Pénzügyőrség alakulata is esélyesnek számított. A két favorit egyaránt győzelemmel kezdett, majd a negyedik mérkőzésen mindjárt egymás ellen játszottak, melyet a katonák a vártnál magabiztosabban nyertek meg. A folytatásban egyik csapat sem hibázott, így két körrel a torna zárása előtt eldőlt, hogy a Bázisrepülőtér nyolc év alatt hatodik elsőségét könyvelheti el, a dobogó második fokára a pénzügyőrök értek oda, a bronzérmet az SAC szerezte meg.

Némethy Tamás, a Bázisrepülőtér csapatvezetője büszke volt, hogy vissza tudták venni két éve elveszített első helyüket. - Heti egy alkalommal készültünk közösen a mai tornára, örülök, hogy ennyi idő után ismét hozzánk került a győztesnek járó serleg - mondta a csapatvezető.

A legjobb kapusnak Rozgonyi Attilát (SAC) választották, a gólkirályi cím Marosi Zsolthoz (Pénzügyőr) került, míg a legjobb játékos Fekete András (Bázisrepülőtér) lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!