Foci

2016.02.24. 14:25

Kacsák úszkálnak a focipályán

Megyei körkép - Nem könnyű télen edzeni a foci megye I-ben. Almádiban kacsák úszkálnak a pályán, az ösküi játéktéren még nem nőtt ki a gyep. A Devecsert és a Kristályt megmentette az ajkai műfű.

Horváth Gábor

Folytatjuk a hétvégén rajtoló labdarúgó megye I beharangozóját. Sorozatunk második részében a Devecser, az Almádi, az Ajka Kristály és az Öskü téli felkészülését tekintjük át.

Devecser (5., 29 pont)

A devecseriek jól állnak, ám valószínűleg ennél még eredményesebb első fél évet is el tudtak volna képzelni maguknak, a szép sikerek mellett csúnya vereségek is becsúsztak az ősszel, egyszóval hullámzó volt a teljesítmény. A bajnoki szünetben heten is távoztak a csapattól, hamarosan kiderül, hogyan viseli ezt a keret.

Cserna Róbert edző: - Az edzéslátogatottságunk ezúttal nem volt túl jó, a korábbiaknál kisebb létszámmal tudtunk gyakorolni. A feltételek amúgy adottak voltak, sok felkészülési találkozót játszottunk, zömében erősebb ellenfelekkel szemben. Nem tudjuk, hogy mire leszünk képesek, konkrét cél nincs, szeretnénk minél előrébb végezni.

A Devecser SE (fehér mezben Illés Mihály), ha az időjárás engedi, hazai pályán kezdi a 2015/2016-os szezon tavaszi részét. A csapatból heten távoztak a télen, s csak hárman érkeztek

Balatonalmádi SE (6., 28)

Balatonalmádiban erős, egységes alakulat formálódott az elmúlt időszakban. Az egyesületnél tudatos építkezés zajlik, amelyet segít a Veszprémmel fenntartott jó kapcsolat. A Balaton-partiak az átigazolási időszakban elveszítették egyik legjobbjukat, Farkas Lászlót, ám megszerezték a mezőny jelenleg második legeredményesebb góllövőjét, Horváth Benjámint. Úgy tűnik, tovább erősödtek.

Varga Tamás edző: - Jól sikerült a szünet, úgy gondolom, erősödött a keret. Sajnos a rengeteg eső miatt a saját pályánkat nem tudtuk használni, Veszprémbe vagy Balatonfüredre jártunk, ami egyszerre drága és megterhelő. Jó lenne, ha a jövőben javulna ez a helyzet a városban, pályánk még most is víz alatt van, kacsák úszkálnak rajta. Edzésenként 18-19 játékossal tudtunk gyakorolni, ami nagy pozitívum. A folytatásban igyekszünk megtartani a helyezésünket, bizakodva vár-juk a rajtot. Nagyon nehéz meccsel kezdünk, Pápára utazunk, a Perutz sokat erősödött, más céljai vannak, mint nekünk. Több vetélytárs is jól igazolt, hozzánk elsősorban fiatalok jöttek. Nekik szokniuk kell a felnőttfocit, de én nagyon bízom bennük.

Az Almádinál is volt mozgás, a Balaton-partiak megszerezték a Gyulafirátóttól a góllövőlista jelenlegi másodikját, Horváth Benjámint. A támadó ősszel tizenötször talált a hálóba

Ajka Kristály (7., 27)

Az elsősorban hazai pályán félelmetes ajkaiak szintén nem panaszkodhatnak téli átigazolási egyenlegükre. Két távozó helyére öten érkeztek a szünetben.

Sipos Tamás edző: - Felkészülésünk szerencsére jól sikerült, műfüves pályán edzettünk. A tréningek száma megfelelő volt, a játékoslétszám már kevésbé, ugyanakkor úgy gondolom, a megye I-ben ennek elégnek kell lennie. Bizakodó vagyok, az első öt-hatba szeretnénk kerülni. A szünetben igyekeztünk a támadójátékot erősíteni, úgy érzem, ez sikerült. Az élmezőny sűrű, jó lenne eredményesen kezdeni, a Herenddel szemben ez teljesíthető, de a papíron gyengébb ellen mindig nehéz játszani.

PV Öskü FC (8., 26.)

Az őszt idegenben végigjátszó ösküiek még nem térhetnek haza, új pályájuk egyelőre nincs teljesen készen, a csapat emiatt Pétfürdőn szerepel. Elképzelhető, hogy egész tavasszal, de 8-10 forduló erejéig biztosan. Így nem könnyű, azonban az Öskü már bizonyította: bárki ellen képes a jó eredményre, idegenben és semleges játéktéren egyaránt.

Fekete István edző: - Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen a heti egy műfüves edzés mellett csak a kisméretű tornatermünkben tudtunk gyakorolni. Ezen javított valamelyest a Téli kupa. Amit tudtunk, elvégeztünk. Nem vagyok túl jó hangulatban, aki jött edzésre, jól dolgozott, de a létszámmal gond volt. A célunk az, hogy több pontot szerezzünk, mint ősszel, és felzárkózzunk az élcsapatokhoz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!