Foci

2016.04.09. 17:24

Az FC Ajka megint nem tudta kihasználni az emberelőnyt

Soroksár – Hiába játszott harminckét percen keresztül emberelőnyben az FC Ajka, képtelen volt kapuba találni. Ráadásul három meghatározó játékosa is megsérült. A Soroksár viszont egy talált góllal nyert.

B. Virág Rita

Soroksár-FC Ajka

1:0 (1:0)

Soroksár, 250 néző. Soroksár: Holczer – Fülöp, Gyepes, Gengeliczki, Gohér – Mihály (Huszák 66.), Peszmeg, Csilus (Valencsik 70.) – Papp, Sándor (Bajzát 58.), Pál A. Edző: Lucsánszky Tamás. FC Ajka: Gőcze (Jánosa 30.) – Jagodics, Kovács, Fodor, Csehi – Nagy, Petneházi, Czár (Major 70.) – Pál D., Kollega (Sóron 34.), Stieber. Edző: Artner Tamás.

Gólszerző: Csilus a 19. percben.

Kiállítva: Gyepes a 68. percben.

A 2. percben Petneházi baloldali szöglete után Kovács fejelt a léc fölé, majd Pál D. jobboldali beadása után Czár kapásból tüzelt a léc fölé. A 7. percben jobboldali hazai támadás után Kovács mentett a gólvonalnál. Jobboldali ajkai támadásnál Gengeliczki remek érzékkel mentett a kapura törő Kollega elől. Két perccel később Kollega 17 méteres lövése tévesztett célt. A 18. percben Nagy indította remekül Kollegát, akinek 14 méteres próbálkozása centikkel kerülte el a kaput.

A 19. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes: Petneházi szabadrúgása vágódott le a sorfalról, az előrevágott labdára Csilus csapott le, és a kifutó Gőcze fölöttt a kapu közepébe helyezett 14 méterről, 1:0.

A 26. percben baloldali ajkai támadás végén Pál D. visszagurított labdájából Kollega tüzelt, de a labda elakadt a védőkben. A 30. percben a kivetődő Gőcze kapott rúgást, le kellett cserélni. Pár perccel később a szintén sérült Kollegát Sóron váltotta.

Az FC Ajka (kékben Czár Richárd) hiába dolgozott ki számtalan helyzetet, képtelen volt a kapuba találni
Fotó: Penovác Károly

A szünet után Fülöp jobboldali beadását követően Sándor fejelt fölé nyolc méterről. Az 52. percben Gohér végezhetett el szabadrúgást jobboldalról, kapu elé lőtt labdáját Pál A. fejelte a jobb alsó sarok felé, de Jánosa remek vetődéssel hárított.

A 61. percben Csilus beadásából Pál A. fejelt, a labda a kapu mellé jutott. A 68. percben Gyepes Stieber buktatásáért megkapta második sárgalapját, melyet a piros követett.

A kiállítást követően szinte végig a hazaiak tizenhatosa előtt folyt a játék, a 74. percben Stieber 15 méteres lövése a védőkről vágódott szögletre. Petneházi, majd Nagy lövése pedig elkerülte e kaput.

A 84. percben Stieber is megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A 88. percben Gohér végzett el szabadrúgást a kaputól 25 méterre, a remek lövést Jánosa tornázta ki az alapvonalon túlra.

 

 

Szegény embert még az ág is húzza, hisz az első félidőben az Ajkának két játékosa is megsérült, majd a hajrában Stieber szenvedett súlyosnak látszó sérülést. A kiállítást követő emberelőnyben hiába egykapuzott az FC Ajka, mert játékosai ezen a napon is be voltak oltva gól ellen.

Lucsánszky Tamás: - Sokadik mérkőzésünk volt, amikor csak a gólig játszunk elfogadhatóan. Annak viszont örülök, hogy ez a második olyan meccsünk volt, amikor nem kaptunk gólt.

Artner Tamás: - Az eddigi legösszeszedettebb, legjobb játékot nyújtottuk, a támadójátékunk viszont még mindig kevés ahhoz, hogy gólt lőjünk, a hazaiak viszont egy talált góllal nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!