Foci Eb

2016.06.14. 07:24

Kispad blog: Kiharcolták a sikert

Igazságos végeredmény született: a spanyolok 1:0-ra nyertek a csehek ellen.

Balla Emőke

Spanyolország Eb-címvédőként, az egyik nagy esélyesként érkezett Franciaországba. Joggal vártam a gólokat, persze a csehek védekező játékára nem számítottam. Arra sem, hogy szinte az utolsó pillanatokig, a  87. percig várni kell az első spanyol gólra és azt Gerard Piqué szerzi meg, aki emberemlékezet óta nem szerzett gólt.

A spanyolok az első félidőben is fölényben játszottak, de nem sikerült a csehek védelmét áttörni. Már-már úgy tűnt, a második félidő is akció nélkül telik el, majd a 72. percben Silva mellényúlt, lövése nem volt az igazi, elkerülte a kaput. A spanyol szurkolók döbbentek, fejüket fogva álltak. Csak megszületik végre az a gól...! A 87. percben aztán Piqué fejesével kiharcolta a három pontot, bár a végén majdnem egyenlítettek a csehek, De Gea nagyot védett.

A spanyolok sok helyzetet kialakítottak, de a gála elmaradt, megszenvedték, kiharcolták siker. A csehek kihajtották magukat, a továbbjutáshoz fontos lett volna nekik az egy pont. De ahogy a szakértők mondták: „az a futball, amit a csehek játszanak, nem vezet sehova". Az egész játékot a védekezésre építették. Nem hiába, hogy a spanyolok alig tudtak velük valamit kezdeni.

Bevallom, a spanyolok bemutatkozásánál ennél több gólra, izgalmasabb játékra számítottam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!