Gazdaság

2009.03.31. 01:57

Adatok a támogatásról

Veszprém - Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban támogatási határozattal rendelkező ügyfeleknek monitoring adatszolgáltatási kötelezettségük áll fenn befejezett vagy megvalósítás alatt álló programjáról.

Varga Ibolya

A Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága a megyében 892 adatszolgáltatásra kötelezett ügyfél figyelmét hívta fel februárban megküldött tájékoztató levelében. 
 
Az adatszolgáltatás kizárólag elektronikus formában teljesíthető saját, vagy meghatalmazott személy ügyfélkapuján keresztül, amellyel nyomon követhető a meghatalmazások kiadása, illetve a benyújtott adatszolgáltatást teljesített ügyfelek köre. 

A feladat végrehajtására a falugazdászok és a kamarai tanácsadók felkészítése megtörtént, így meghatalmazás számukra is megadható. Sok ügyfél támogatási kérelmében olyan kapcsolattartót jelölt meg, aki szintén rendelkezik ügyfélkapuval, így ők is meghatalmazhatók a végrehajtásra. 

Ők ezen az úton is eleget tehetnek ezen előírásnak. A jogszabály április 8-ig ad lehetőséget az adatszolgáltatás szankciómentes teljesítésére, határidőt követően pedig már késedelmi bírság kiszabásával számolhat a támogatott.
 
Az elektronikus adatszolgáltatás jogcím szerint differenciált felületen történik, így a meghatalmazások kiadásakor célszerű a meghatalmazott számára átadni a támogatási határozatot is a szakszerű pontos, valósághű adatok rögzítésére.
 
A megyében az adatszolgáltatásra kötelezett ügyfélkör még csak 48 százalékban adott meghatalmazást kapcsolattartójának, falugazdásznak, kamarai szaktanácsadónak és csak 14 százalékban teljesítette az adatszolgáltatást. 

A feladat szankciómentes, határidőre történő végrehajtása érdekében, ha valaki nem tudja maga elkészíteni a benyújtandó dokumentumokat, mielőbb adjon meghatalmazást a felkészített szakértőknek, a falugazdászoknak, és kamarai tanácsadóknak, akik segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!