Gazdaság

2009.05.14. 02:28

Összeköltöző felügyelők

Veszprém - A mai kor követelményeinek mindenben megfelelő székházba költözhetnek a közeljövőben az OMMF Közép-dunántúli Munkavédelmi Felügyelősége, valamint Munkaügyi Felügyelősége munkatársai.

Tremmer Tamás

A jogelőd Veszprém Megyei Munkabiztonsági Felügyelőségnek egy 1994-ben vásárolt és átalakított családi házban alakították ki a főhadiszállását. Majd 1996-ban a szervezetbe integrálták a munkaügyi központ ellenőrzési egységét, a megnövekedett létszám miatt elhelyezési problémáik adódtak, ezért a munkaügyi felügyelők elköltöztek. 

Az összeköltöztetésre azóta forrás hiányában megoldás nem születhetett, nyilatkozta lapunknak Nesztinger Péter, az OMMF Közép-dunántúli Regionális Munkavédelmi Felügyelőség igazgatója. A regionális átszervezés megoldást kínál. 

Három éve, 2006. január 1-jétől a munkaügyi és a munkavédelmi szakterület különvált, a munkavédelmi felügyelőség maradt a Batsányi úti székházban, a munkaügyi felügyelőség munkatársai továbbra a Budapest úti bérleményben dolgoztak. 

Két éve megvalósult a munkavédelem integrációja, azaz a munka-egészségügy is a hatáskörbe került, ismét nőtt a létszámuk.

Nesztinger Péter elmondta, az elhelyezési problémák megoldására a leggazdaságosabbnak a saját székházuk bővítése bizonyult. A beruházáshoz segítségükre volt egy 2007-ben meghirdetett akadálymentesítési pályázat, amelyen 30 millió forint uniós forrást nyertek. Így, a bővítéssel együtt összesen 140 milliós beruházási érték háromnegyedét kellett saját erőforrásból finanszírozniuk. 

A beruházást tavaly nyáron kezdték. A régi részt hőszigetelték, a fűtést korszerűsítették, a nyílászárókat, burkolatokat kicserélték, liftet építettek. Az épület mellé új szárnyat emeltek. 

Az irodaház teljes körűen akadálymentesített. Vakok és gyengén látók számára Braille-írással is ellátott információs táblákat helyeztek el, de a padlóburkolat is segíti közlekedésüket. Nagyothalló ügyfeleik indukciós hurokkal erősített nagyothalló-készüléket használhatnak.

A komplexumban korszerű ügyfélvárót és ügyfélfogadót alakítottak ki, ami magában foglalja az ügyfelekkel érkező gyermekeknek a játszósarkot, a pelenkázóhelyiséget. Az új irodaházban helyet kapott egy tanácsterem is. 

Hivatali gépkocsijaiknak garázst építettek. Az épület megközelíthetősége, a parkolóhelyek és a környezet kialakítása egyaránt megfelel az uniós követelményeknek. 

Az irodaház bővítésének eredményeként végre egy helyre kerülhetnek a létszámbővítéssel kiegészült munkavédelmi felügyelőség munkatársai, valamint a munkaügyi felügyelőség veszprémi alkalmazottai. 

A beruházással 35 munkatársuknak biztosíthatnak megfelelő munkakörülményeket Az épület átadását a hónap végére tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!