Gazdaság

2009.10.19. 13:25

Kitüntették a tapolcai állatotthon vezetőjét is

Tatabánya - A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSz) öt évvel ezelőtt alapította a Kiváló Állatvédő kitüntetést, amelyből évente kettőt adnak át.

Varga Ibolya

Ez az elismerés erkölcsi értékkel bír, célja, hogy bíztatást adjon, lelket öntsön azokba az állatszerető emberekbe, civil szervezetekbe, akik a gyakorlati állatvédelemben tevékenykednek.

Az elismeréseket rendesen az Állatok világnapjához közeli időpontban adják át. Most ez szombaton Tatabányán történt. Kiváló Állatvédő Szervezet kitüntető címet kapott a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány (elnöke: Zsigáné Marosi Éva), akik a számos nehézség ellenére jól működő, az előírásoknak mindenben megfelelő állatotthont hoztak létre.

Évente több száz kutyát fogadnak be, keresnek számukra új gazdát, megnyugtató elhelyezést. A tőlük kikerülő állatok mindegyike ivartalanított, betegségek ellen oltott és mikrochippel megjelölt, tehát bármikor azonosítható.
 
Kiváló Állatvédő kitüntetést kapott Ulrike Vollner a tapolcai Assisi Szent Ferenc Alapítvány állatotthonának vezetője, aki egyben az alapítvány elnöke. Évtizedes kitartó munkával az általa vezetett létesítményt magas színvonalúra fejlesztette.

Együttműködésük a helyi önkormányzattal modellértékű, követhető példa az ország bármely települése, állatvédő szervezete számára.

Az állatotthont olyan szellemben vezeti, amely elsősorban a befogadott, a gondoskodására bízott állatok (elsősorban kutyák) igényeit, egyedi tulajdonságait és - korunk felfogása szerint meghatározható - érdekeit tartja szem előtt.

Évente több száz kutya számára talál új gazdát, amelyek oltva, ivartalanítva és részben mikrochippel megjelölve kerülnek ki az otthonból.

Az állatotthon működésének fedezetét adományok, a személyi jövedelemadó egy százalékából nekik címzett összegek és az önkormányzati támogatás biztosítják.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!