Gazdaság

2009.11.09. 18:03

Belakták a kirendeltséget

Pápa - Az ügyfelek és a munkaügyi központ munkatársai megszokták a szeptemberben avatott kirendeltséget, ahol végre zűrzavaros jelenetek nélkül folyik a munka.

Tremmer Tamás

Az európai normáknak megfelelő, magas színvonalú munkaügyi kirendeltséget avattak szeptember közepén Pápán. Szükség is volt erre a beruházásra, hiszen a gazdasági válság hatására a térségben jelentősen megugrott a regisztrált munkanélküliek száma. A kirendeltséget megrohamozó tömeg sokszor kezelhetetlen feladatok elé állította a munkatársakat.

Czeiner Zoltán kirendeltségvezetőtől megtudtuk, mára belakták és megszokták az új irodaszárnyat, ahol az ügyfelező és az ügyfélváró tér területe meghaladja a 300 négyzetmétert. A munkanélküliek valamint a munkatársaik egyaránt megszokták a számottevően javuló körülményeket.

A kistérségben négyezer feletti a regisztrált álláskeresők száma. Több ezren váltottak alkalmi munkavállalói kiskönyvet. Sokan jönnek olyanok, akik nem regisztráltak, de a szociális ellátáshoz igazolást kérnek működik. Ennek köszönhetően továbbra is nagy az ügyfélforgalom, egy átlagos napon is kétszáznál többen fordulnak meg náluk, de nem ritka a 400 fölötti ügyfélszám sem. Ezt azonban normális mederben kezelni tudják, a kirendeltség bővítése óta nem volt feszültség, miközben korábban mindennaposak voltak a viták (a "ki volt előbb?" okozott problémát). Köszönhető mindez az eligazodást segítő korszerű ügyfélhívó-ütemező rendszernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!