Gazdaság

2009.12.15. 15:46

Késtek a fizetések? Válságban a haszongépjármű-piac is

Veszprém - A fizetést késve, az év végi szabadságolást korábban kapták kézhez a veszprémi PML Kft. dolgozói.

Tremmer Tamás

A fenti helyzetre hivatalos magyarázattal dr. Udvarhelyi Miklós, a PML Kft. felügyelő bizottságának tagja szolgált.

Ő arról tájékoztatott, hogy a haszongépjármű-piac általános és mély válsága a PML-t sem hagyta érintetlenül. Emiatt a magyarországi leányvállalat alkalmazottainak december 21-től tervezett év végi szabadságolását előbbre hozták, az már december 15-én megkezdődött. A munkát január 7-én veszik fel az emberek.

Nem hivatalos információink másról is szó van, amit a cégnél nem kívántak kommentálni. Eszerint a kollektíva december 10-én esedékes fizetésének egy része ötnapos késéssel, 15-én érkezett meg a számlájukra.

A munkatársak a fizetésük nagyságának függvényében 60-75 százalék közötti összeget kaptak. Lapunk úgy tudja, a cégnél már december 11-én és 14-én sem dolgoztak. A kedd tájékoztató alkalmával a vezetés azt ígérte, hogy december 22-én pontos és fontos információkkal várják őket a cég telephelyén.

Az 1984-ben alapított német Peter Maier Leichtbau (PML) GmbH. 2000-ben hozta létre magyarországi leányvállalatát. A társaság 2006 októberében költözött a megyeszékhely Déli Intézményközpontjába.

Az anyavállalat a világban piacvezetővé vált a tehergépkocsik alumínium rakodófalának gyártásában. Ilyen hátsó liftplatform található például a kenyérszállító teherkocsikon. Emellett ráálltak alumínium gyalogos és kerékpáros hidak készítésére. Egyet a veszprémi Takács-kertben is felállítottak. A megyeszékhelyen a fenti termékekhez gyártanak alkatrészeket, munkatársaik létszáma 25.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!