Gazdaság

2010.01.14. 19:33

Díj jár a jó innovációért

A Magyar Innovációs Alapítvány a december 4-ei Magyar Innovációs Klub találkozón tizennyolcadszor hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíjat.

Varga Ibolya

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, a Magyar Szabadalmi Hivatallal, az Iparfejlesztési Közalapítvánnyal közösen kiírt felhívásra azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek a tavalyi évben kiemelkedő innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

Az elbírálás során a tavalyi évben elért többleteredmény, illetve többletárbevétel-, egyéb műszaki, gazdasági előnyök szempontjai mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét és társadalmi hasznosságát is értékeljük.

Előző nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

Az év legjelentősebb innovációját elismerő Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további hat kategóriában is elismerik: Ipari-, Agrár-, Környezetvédelmi-, Technológiai Innovációs Díjak, valamint a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai.

A legeredményesebb, 2004 után alapított innovatív mikro- vagy kisvállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Különdíját kapja. A díjazottak egyike megkapja az Iparfejlesztési Közalapítvány Szervezési Innovációs Díját is. A díjak ünnepélyes átadására március végén kerül sor az Országházban. Beadási határidő február 10-e, 12 óra.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Részletes információ: www.innovacio.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!