Gazdaság

2010.08.31. 10:45

Kosztümös piacozók

Veszprém - Huszadik száza eleji, korhű ruhákban piacoznak a polgárok a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület ökopiacán. A tizedik jubileumi vásárban ismét helyi termékeket kínálnak.

Németh F. Bernadett

Az egyesület idén szeretné megteremteni a régi polgári vásárok hangulatát, korhű ruhákkal, zenével. A megújult forgatagban ismét lehet majd egészséges ételeket, italokat kóstolni vagy beszerezni az egészéges konyha alapanyagait. De ami még fontosabb, megismerkedhetünk, kapcsolatba léphetünk a helyi termelőkkel.  

Fogyasztóvédelmi szempontból is fontos szemünk előtt tartani, hogy inkább piacon, a szomszéd gazdától, a helyi termelőktől vásároljunk, hiszen ez a termék megbízhatóbb származású, annak előállítója könnyen számonkérhető. Attól érdemes vásárolni, akit ismerünk, akiben megbízunk. Az ökovásár remek színtere saját termelői listánk bővítésének - mondta Kiss Renáta, a Csalán egyesület fogyasztóvédelmi programjának vezetője.

A Csalán egyesület az ökovásáron mutatja be kibővült és megújult kiadványát, az egészségfüzetet, amiben a környék helyi-és biotermelői listája mellett sok-sok segítséget kapunk az őszi betakarítások idejére, megismerkedhetünk a fűszerezés rejtelmeivel is.

A vásárba - melyen a részvétel ingyenes a megadott feltételek mellett - még jelentkezhetnek a kiállítók az egyesületnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!