Gazdaság

2010.09.09. 14:46

Budai Bernadett a Neo FM-mel tárgyal

Budapest - Budai Bernadett valóban részt vett megbeszéléseken a Neo FM képviselőivel - ezt az MTI-nek nyilatkozva ő maga erősítette meg csütörtökön. A Gyurcsány-kormány és az MSZP korábbi szóvivője ezzel a Népszabadság értesülésére reagált, mely szerint ő lehet a kereskedelmi rádiócsatorna hírigazgatója.

MTI

Budai Bernadett azonban hangsúlyozta, ezeket a megbeszéléseket nem lehet hivatalos tárgyalásoknak sem nevezni. "Konkrét megállapodásról nem lehet beszélni" - jelentette ki. Hozzátette, bízik abban, hogy még ebben a hónapban eldől a kérdés. 

Budai Bernadett az MTI kérdésére elmondta: a kormányszóvivői posztjáról történt távozása óta nincs munkaviszonya semmilyen munkáltatóval - a nyarat kizárólag pihenéssel töltötte.

A politológus végzettségű Budai Bernadett Daróczi Dáviddal együtt 2007. június 18-tól látta el a kormányszóvivői teendőket. Daróczi Dávid a Gyurcsány-kormány távozásáig, 2009. április 24-ig töltötte be a posztot, Budai Bernadett viszont 2009. november 1-jéig, amikor az MSZP szóvivője lett. Ebből a pozíciójából a 2010. évi országgyűlési választások után, júniusban távozott.

A Neo FM-nél a nyáron ment végbe változás a cég tulajdonosi körében. A 95 százalékban a Szerencsejáték Zrt. korábbi, a kormányváltás után menesztetett vezérigazgatója, Székely Gábor tulajdonában lévő FM1 Friends Kft. augusztus elején szerezte meg a Neo FM-et üzemeltető részvénytársaság 75 százalékát 530 millió forintért. 

Székely Gábor akkor az MTI-nek annyit mondott: bízik abban, hogy ez a befektetése néhány éven belül megtérül. Székely Gábor - aki a rendszerváltást követően négy éven át a fővárosban az SZDSZ főpolgármester-helyettese volt, az elmúlt években a BKV felügyelőbizottságát vezette, illetve a főváros gazdasági bizottságának alelnöke volt - kijelentette: kizárólag üzleti befektetésnek tekinti a Neo FM-beli tulajdonszerzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!