Gazdaság

2011.01.04. 16:50

Balaton-átcsúszás: jégre visznek minket

Balatonfüred - Igazi téli balatoni nagyrendezvény, később igazi karneváli hagyomány kialakítását tűzte ki célul Kardos Gábor, a Balaton-átcsúszás főszervezője.

Kiss Nikolett

- A téli Balaton adottságait eddig egyáltalán nem használtuk ki turisztikailag. A síparadicsomokban jóval többet költenek biztonságra, mégis sokkal több baleset van, mint itthon, a vizeink jegén, a síelőket mégsem riogatja senki - kezdte Kardos Gábor, aki tavaly első alkalommal rendezte meg a Balatonátcsúszást.

Kardos Gábor szerint a fő különbség a hozzáállásban van: hisztériakeltés helyett sokkal többet lehetne tenni azért, hogy minél többen megismerkedhessenek a téli Balaton szépségeivel.  Ehhez hozzátartozik az is, hogy sokkal nagyobb ismerettel kellene rendelkezni a balatoni jégről, vissza kell hozni a régi emberek ezzel kapcsolatos tudását.



A jégkarnevál és az átcsúszás egyébként egy átfogó négyévszakos stratégiai koncepció része, melyben vízibiciklis vízivágta, északi és déli part közötti kötélhúzás, kutyaszános és jeges  versenyek, jégtúra,  valamint  igazi, hagyományteremtő  jégkarnevál is szerepel.  A Balaton átcsúszás újévnyitó programjaként szombatra hirdetik meg az Első Balatoni Jégsport Találkozót, melyre várnak mindenkit, aki jégszörfözik, kiteozik, fakutyázik, korcsolyázik, jártas hófutásban. A szervező szerint a január 15-re meghirdetett jégkarnevál leglátványosabb eseménye az északi és déli part közti hagyományteremtő kötélhúzás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!